Ahogy arról elsőként itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon beszámoltunk tegnap délután autók akadtak el a hirtelen lezúduló eső miatt Szigetszentmiklóson. A Csépi úti HÉV aluljáró járhatatlan volt, egy Suzuki elsüllyedt. Az egyik helyi férfi a bajba jutott autósok segítségére sietett és mindenkit kihúzott a vízből. Videó is készült a mentésről, ezt a cikkünk alján nézheted meg.

Özönvíz Szigetszentmiklóson

Valóságos özönvizet okozott az eső vasárnap délután Szigetszentmiklóson. A Csépi út és a Bajcsy Zsilinszky úti aluljáró teljesen megtelt vízzel, autók akadtak el. Az egyik helyi lakos a BudaPestkörnyeke.hu hírportálnak azt mondta, hogy ez a HÉV-aluljáró a buckai városrészen van. Ezt a részt rendszeresen elönti a víz, mert a buckai rész homokos, erdős terület volt a ’80-as évek közepéig és a sok beépítés miatt ide folyik a víz. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Óriáspocsolyák

A hirtelen lezúduló csapadéktól a szigetszentmiklósi mélyedések gyorsan megtelnek vízzel, a tapasztalatlan autósok pedig rendszeresen belehajtanak ezekbe az óriáspocsolyákba és benn is ragadnak, ugyanis a víz belefolyik az alacsony autók kipufogójába és a motor leáll.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Beömlik a víz az autóba

Amikor az autó lefullad a víz általában utat tör magának az ajtó rései közt és a belső tér is szép lassan elkezd vizesedni. A sofőrök pánikba esnek, gyorsan megpróbálnak kiszállni a kocsiból, ekkor az ajtón keresztül azonnal beömlik a sáros víz az autóba.

Segített az autósoknak

Weinber Ádám tegnap a négykerék meghajtású, 300 lóerős Audijával éppen Szigetszentmiklóson autózott, amikor leszakadt az ég és több autós is bajba került. Az Audi tulajdonosa nem ment el a bajbajutottak mellett, mindenkinek segített, akinek tudott.

Kihúzta az idős asszony autóját a vízből

A szigetszentmiklósi férfi videót is készített az egyik mentésről, azt a cikkünk alján nézheted meg. A videón az látszik, ahogy egy idős hölgy a Suzukijával bennragad a HÉV-aluljáróban összegyűlt vízben. Weinber Ádám látta, hogy a hölgy bajban van és mentőkötelet kötött az autójára, azzal húzta ki a fehér Suzukit a vízből.

Még két autósnak is segített

Az eset után Weinber Ádám a BudaPestkörnyéke.hu hírportálnak elmondta, hogy aznap a Suzuki már a harmadik autó volt, amelyet kimentett valamilyen vízzel teli árokból. Nem sokkal korábban egy német házaspár egy Suzuki terepjáróval süllyedt bele az út menti, vízzel teli árokba, de aznap még egy Opelban ülő férfinak is segített kiszabadulni a vízből.

Hazafelé ment

„Éppen hazafelé mentem, amikor láttam, hogy a hölgy nagy bajban van az aluljáró alatt. Mivel már tiszta víz voltam, tudtam, hogy kiszedem őt is” – mondta portálunknak az esővízben elsüllyed autósok megmentője, aki a bajba jutott asszony, félig elsüllyedt autóját is kihúzta a vízből.

Beépítették a területet

A 90-es évek második felében óriási beépítés vette kezdetét Szigetszentmiklósnak a Bucka városrészében, majd 2000-2010 között az itt épülő házak száma tovább nőtt. Ez azt eredményezte, hogy a város központjához viszonyítva, magasabban fekvő buckai részről a víz befolyik arra a területre ahol Weinber Ádám mentette ki az autósokat.

Rendszeres a probléma

Szigetszentmiklósnak ezen a részén a problémát csak egy kiépített csapadékvíz-elvezetéssel lehetne megoldani, amely több milliárd forintos beruházás lenne. Információink szerint korábban volt egy elképzelés, amely keretén belül különböző zöld szigeteket alakított volna ki a buckai városrészen. A tervnek az volt lényege, hogy kisebb tavakat hoztak volna létre, fásítva, bokrosítva, ide tudott volna befolyni a csapadékvíz, de az elmúlt időszákban erre végül nem került sor. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt a videó a mentésről

Kiemelt kép: Köszönjük a felvételt Weinber Ádámnak