Vasárnap hajnalban érkezett bejelentés arról, hogy a balatonudvari strandról eltűnt egy 14 éves budapesti lány. A fiatalnak csak a ruháit találták meg a parton, így a rendőrség azonnal elkezdte a felkutatását. A tizenévesnek nagy szerencséje volt: nem sokkal később megtalálták és sikerült a szárazföldre juttatni.  

Eltűnt egy 14 éves budapesti lány

Bejelentés érkezett 2023. július 9-én hajnalban arról, hogy a balatonudvari strandról eltűnt egy 14 éves budapesti lány, aki korábban egy ott megtartott rendezvényen szórakozott. A ruháit megtalálták a földön, viszont a fiatalnak nyoma veszett. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Észrevették a Balatonban

A rendőrség civil állampolgárokkal közösen kezdte meg az eltűnt személy felkutatását. Az adatgyűjtés során felmerült, hogy a lány a vízben tartózkodik. Később egy emberi fejet észleltek a tóban, így a rendőrök egy, a parton talált csónakkal eredtek a gyermek nyomába, míg a civil személyek úszva és szörfdeszkával igyekeztek segíteni a vízben felbukkanó fiatalnak.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Felkapaszkodott a szörfdeszkára

A lány végül felkapaszkodott a szörfdeszkára, amivel megkezdték a partra szállítását. Időközben a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának mentőhajója is a helyszínre érkezett, és a partra vitte a gyermeket, ahol átadták az Országos Mentőszolgálat munkatársainak.

A szárazföldre juttatták őket

A rendőrök, valamint a vízimentők a mentésben segítő civil személyt is szárazföldre juttatták – adta hírül a Veszprém vármegyei rendőrség Facebook-oldala. A mentésről videó is készült, amit közzé is tettek az egyenruhások.

Íme, a videó  

https://www.facebook.com/100083195925679/videos/798661931698934

Túrázás közben kapott szívrohamot

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról, hogy túrázás közben lett rosszul egy ember Felsőszölnök közelében, a Hármashatár túraútvonalon. A szentgotthárdi hivatásos, a felsőszölnöki és alsószölnöki önkéntes tűzoltók, valamint a Szentgotthárdi Járási Hármashatár Mentőcsoport tagjai siettek a bajba jutott túrázó mentésére.  

Quaddal jött a segítség

Az egységek a gépjárművekkel nehezen megközelíthető helyszínt quad segítségével érték el, a sérültet mentőboardra helyezték, majd mentőautóba segítették.

Térerőmentes övezet  

Aki ismeri a helyet, tudja, hogy gyakorlatilag az egész 3,5 kilométeres szakaszon nincs térerő. A túrázó pont azon a pár méteren lett rosszul, ahonnan hívni tudták a mentőket, akik meg is érkeztek időben.

Halál a Kéktúra útvonalán

A BudaPestkörnyéke.hu áprilisban írt arról, hogy meghalt egy férfi a Kéktúra útvonalán Egednél történt a tragédia, hiába próbálkoztak az újraélesztéssel, nem jártak sikerrel. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció