A H8/H9-es vonalon vonataink egy vágányon közlekednek Cinkota és az Örs vezér tere között gázolás miatt. Az utasok az Örs vezér tere irányú peronokat használhatják – adta hírül szombat délután a MÁV-HÉV Zrt. a közösségi oldalon.

Gázolás a H8/H9 vonalon

A H8/H9-es vonalon vonataink egy vágányon közlekednek Cinkota és az Örs vezér tere között gázolás miatt. Az utasok az Örs vezér tere irányú peronokat használhatják. A menetrend szerinti közlekedés helyreállításáig türelmüket kérjük! – írta közösségi oldalán nem sokkal ezelőtt a MÁV-HÉV Zrt. Az elütött ember állapotáról egyelőre még nincsenek információk. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Veszélyes viszonyok

„Sajnos már a látási viszonyok rosszak. Pedig nagyon sok HÉV-vezető ezen a vonalon nagyon oda figyel, ha egyszerre érnek be az állomásra (bármelyikhez). Legtöbbször nagyon lassan mennek, bevárják egymást, nehogy valaki átfusson közöttük és baleset legyen. Ellenben a Szilasligeti megállónál, ha jön a HÉV Kerepes felől, nem lassít a kanyarnál, ez balesetveszélyes, főleg sötétben” – írta egy hozzászóló

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Oda kellene figyelni

„Oda kellene figyelni! Egy ember vagy egy autó hamarabb lassít, mint egy 3 vagy 6 kocsis szerelvény” – tetet hozzá egy másik utazó.  

Szörnyű baleset májusban

A BudaPestkörnyéke.hu adott hírt arról, hogy egy autó és egy HÉV ütközött össze májusban Budapest 14. kerületében, a Szentmihályi út és a Kerepesi út kereszteződésében. A fővárosi hivatásos tűzoltók, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, feszítővágóval két embert szabadítanak ki az autóból. A helyszínre érkezett a fővárosi tűzoltódaru is. 

Ketten túlélték

A helyszínre – ahol többen is ellátásra szorultak – több mentőegységet riasztottak. Egy fiatal férfit és egy középkorú férfit súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. Egy fiatal férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét sajnos nem lehetett megmenteni.

17 éves fiú volt az áldozat

Az anyósülésen utazó, mindössze 17 éves Tibor egy szempillantás alatt életét vesztette az értelmetlen karambolban. Az autót a háta mögött ülő barátjának az édesapja vezette.

Minden ismerőst megrázott tragédia

A tinédzser halála nagyon megrázta az ismerősöket és rokonokat. „Drága testvérem, miért? Belehalok a fájdalomba!” – fakadt ki a fiatal ismerőse az interneten, ahol most rengetegen gyászolják a baleset áldozatát.

Piros jelzésnél hajtott a sínekre

A lap szerint a kocsi állítólag a piros jelzés ellenére hajtott rá a sínekre éppen akkor, amikor megérkezett a kereszteződésbe a HÉV.

Hibázott az Audi sofőrje

Fél nappal a tragikus HÉV-baleset után máris újra megtörtént a baj, ezúttal a H6-os vonalon hajtott egy szerelvény elé egy Audi Q8 a Soroksári út 115. számnál. A HÉV az Audi elejét vitte le, személyi sérülés szerencsére nem történt. A baleset miatt egy órát nem jártak a szerelvények ezen a vonalon. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: illusztráció. Fotó: archív