A baleset a XIV. kerület Szentmihályi út és Kerepesi út kereszteződésében történt. Egy autó és a gödöllői HÉV ütközött össze, az egyik utas a helyszínen meghalt

Vasárnap délután történt a baleset

A Borsonline.hu cikke szerint egy autó és egy HÉV ütközött össze 17 óra 35 perc körül Budapest 14. kerületében, a Szentmihályi út és a Kerepesi út kereszteződésében. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A tűzoltók is a helyszínre érkeztek

A fővárosi hivatásos tűzoltók, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, feszítővágóval két embert szabadítanak ki az autóból. A helyszínre érkezett a fővárosi tűzoltódaru is.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Az egyik utas meghalt

A baleset során a jelenlegi adatok alapján az autó egyik utasa olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Helyszíni tudósítónk szerint a jobb első ülésen ülő 18-20 év körüli fiatalember az áldozat. Ő nagyon beszorult, nehezen tudták kiszabadítani. Az 50 év körüli sofőr súlyosan sérült, ahogy a hátul utazó, szintén fiatal férfi.

Még vizsgálják a körülményeket

A baleset körülményeit vizsgálják. A helyszíni szemle ideje alatt a HÉV egy vágányon, felváltva halad.

Képek a balesetről

Maga alá gyűrte az autót

Két hete volt hasonló hatalmas baleset

Súlyos baleset történt május 1-én este Budapesten, a 14. kerületi Kerepesi út elején, az Egyenes utcai átjáróban, ahol egy Csömör felől az Örs vezér tere felé haladó H9-es HÉV szerelvény elé kanyarodott egy Ford Focus kombi.

Hatalmas csattanás

A BudapestKörnyéke.hu tudósítója elmondta, a Ford párhuzamosan haladt a HÉV-vel az Örs vezér tere felé, majd a fénysorompó tilos jelzése ellenére jobbra kanyarodott. A gödöllői és csömöri HÉV továbbra is bal oldali közlekedésű, így befelé a bal oldali sínpáron érkezett a szerelvény, amely nagy erővel a Ford jobb oldalába rohant, majd métereken keresztül, majdnem a buszmegállóig tolta maga előtt az autót, amely közben kidöntötte a fénysorompót is.

A tűzoltók vágták ki a kocsiból

A HÉV fedélzetén tartózkodó utasok és a vezető nem sérült meg, a Focusba viszont beszorult a jobb első utas, őt és a sofőrt a fővárosi hivatásos tűzoltók csak a bal oldali első és hátsó ajtó levágásával tudták kiszabadítani, majd kórházba szállítani

Súlyos sérülések

Az utasnak a lába sérült súlyosan, a sofőr pedig nyak- és boka sérülést szenvedett. A H8 és H9 HÉV helyett üzemzárásig pótlóbuszok közlekedtek az Örs vezér tere és Cinkota között. Érdekesség, hogy a legutóbbi HÉV – autó balesetnél ezen a vonalon szintén a 936-os pályaszámú motorvonat ütközött.

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: budapestkörnyéke.hu