Az 10. kerületi Állomás utcába riasztották a tűzoltókat hétfőn dél körül, és a kiérkező lánglovagok azonnal elkezdték az oltást.

Tűz a második emeleten

Mint kiderült, teljes terjedelmében égett egy tízemeletes társasház második emeleti lakása az Állomás utca 9. szám alatt. A hő hatására az érintett lakáson kívül a felső szomszédok otthona is megrongálódott: a 3. és a 4. emeleten is kitörtek az ablakok. A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint az érintett lakásban negyven négyzetméteren keletkezett tűz. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Negyven ember hagyta el a házat

Az oltás idejére 40 személynek kellett elhagynia az épületet. A mentősök füstmérgezés gyanúja miatt több embert is megvizsgáltak a helyszínen, egy idős hölgyet pedig kórházba szállítottak.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Gyertyát gyújtottak?

Az egyik kerületi Facebook-csoportban sokan találgatnak, vajon mi történhetett és mi okozta a tüzet. Egy hozzászóló úgy tudja, hogy egy idős néni gyertyát gyújtott, ebből lett a baj.

Helyszíni felvétel

Helyszíni felvétel

Helyszíni felvétel

Teljesen kiégett egy lakás

Fotó: Katasztrófavédelem

Tragédia Angyalföldön

A BudaPestkörnyéke.hu tudósított arról, hogy vasárnap délelőtt tíz körül érkezett a jelzés, hogy kigyulladt egy lakás Budapest 13. kerületében. Az Angyalföldi úton lévő tízemeletes társasházhoz három járművel tizenkét tűzoltó vonult – közölte oldalán az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Pár perc alatt megfékezték

A tűzoltók pillanatok alatt a helyszínre értek, majd behatoltak a hatodik emeleti lakásba, amelynek az egyik 18 négyzetméteres szobájában bútorok égtek. A két négyzetméteres tüzet néhány perc alatt megfékezték, azonban oltás közben egy elhunyt személyt találtak a szobában.

Nagyon fontos a tűzjelző

A tűz keletkezési okának feltárására tűzvizsgálati eljárás indul. A lakástüzek ellen a legjobb megoldás, ha beszerzünk otthonra egy füstérzékelőt, ami a tűz keletkezésekor jelez, amikor még van idő cselekedni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: pusztítottak a lángok Kőbányán. Fotó: Katasztrófavédelem. További helyszíni fotók: Facebook