Megszakította útját a Wizz Air légitársaság Görögországból Lengyelországba tartó járata hétfő délután Budapesten, mert furcsa szagot éreztek a gépen. Néhány hete a társaság Budapestről Marosvásárhelyre tartó járata hajtott végre kényszerleszállást nem sokkal azután, hogy felszállt a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről.

Megszakították az utat Budapesten

Megszakította útját a Wizz Air légitársaság Görögországból Lengyelországba tartó járata hétfő délután Budapesten, mert furcsa szagot éreztek a gépen. A Budapest Airport tájékoztatása szerint a járat biztonságosan landolt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Leszállították az utasokat a gépről

A fedélzeten tartózkodó 184 utast leszállították a gépről és a további intézkedésig a repülőtéren várakoznak.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Kényszerleszállás Budapesten

A Budapestkörnyéke.hu írt arról korábban, hogy kényszerleszállást hajtott végre a Wizz Air Budapestről Marosvásárhelyre tartó járata június 29-én csütörtökön, nem sokkal azután, hogy felszállt a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről. Az utasok beszámolói alapján meghibásodott a hajtómű. 

Technikai probléma

„Hölgyeim és Uraim itt a kapitány beszél. Sajnos egy igen kis technikai probléma miatt vissza kell fordulnunk Budapestre, mivel a célállomásunkon, Marosvásárhelyen nincsen szerelő és így ott ragadnánk” – mondta a kapitány az utasoknak.

 „Muszáj visszatérni”

„Maga a probléma egyébként nem jelentős, de muszáj visszatérnünk miatta Budapestre, körülbelül 15 perc múlva fogunk leszállni és miután leszálltunk, majd tájékoztatom Önöket a továbbiakról. Addig is szíves elnézésüket és megértésüket köszönjük” – tette hozzá.

Lemezlovasok a fedélzeten

A fedélzeten tartózkodott 3 magyar DJ is, akik éppen Erdélybe indultak koncertezni. Az ő Instagram profiljaikon még 24 órán belül megtekinthetők storykban a személyes beszámolóik.

 Nézőpont kérdése

 „Visszaérkeztünk Budapestre, és azt mondták, hogy Isztambulból jön egy gép, ami majd elvisz minket elvileg 3 óra múlva Marosvásárhelyre, úgyhogy most itt várunk. Elvileg valami hajtómű probléma volt, ami szerintem nem kis probléma, de nézőpont kérdése. Az a lényeg, hogy épségben megérkeztünk” – írta egyikük az interneten.

Csokoládét választhattak 

Az utasok egy ideig a gépen várakoztak, választhattak valamilyen csokoládét a kínálatból, de a terminálon elkölthető voucher-t nem kaptak. Végül buszokkal szállították vissza őket a terminál épületébe, ahol megvárták a cseregép indulását – emelte ki írásában a Spabook.net. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció