Lezárták a Margitszigetet hatósági intézkedés miatt. Autóval nem lehet behajtani, és a gyalogosforgalmat sem engedik a szigetre. A 26-os autóbusz nem közlekedik.

Teljes lezárás

Lezárták a Margit-szigetet hatósági intézkedés miatt. Autóval nem lehet behajtani, és a gyalogosforgalmat sem engedik a szigetre. A 26-os autóbusz nem közlekedik – adta hírül néhány perce a BKK Info.

Megszökött egy vaddisznó?

Természetesen azonnal megindult a találgatás, hogy mi történhetett. Egy helyszínről származó információ szerint azért nem mehetett tovább az egyik busz és amiatt kellett lezárni a területet mert megszökött egy vaddisznó.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Vaddisznótámadás Budapesten

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról tegnap, hogy egy férfi kiengedte a kutyáját az udvarra, és hat vaddisznóval találták szembe magukat. Az állatok rátámadtak a férfire. A gazdáját védő kutya életét vesztette, míg a férfi megsérült.

Egy családi ház udvarán történt

A támadás még december 28-án történt, az Álladvédőrség szerint egy esti időpontban. Mint írták, a férfi egy családi ház udvarán engedi ki az udvarra a kutyáját, és ő maga is kiment vele levegőzni, amikor egyszer csak egy hat fős vaddisznó családdal néztek szembe – írja a Bors.

Levegőzni ment ki a férfi

– Egy este egy 12. kerületben élő családi ház udvarán esti pisiltetésre kiengedtek egy németjuhászt. Gyanútlanul a gazdája is kiment levegőzni talán, amikor hat vaddisznóval találta magát szemben: két felnőttel és négy kicsivel – írta Facebook-posztjában az Állatvédőrség. A két felnőtt vaddisznó egyenesen a döbbent férfinek támadt, akit németjuhásza hősiesen próbált védelmezni.

Öt perc kellett csak a vadállatoknak

A két felnőtt vaddisznó megtámadta a gazdát. A kutya próbálta védeni őt, de sajnos a vaddisznók győztek. Az állat öt perc múlva már nem élt. A gazda is szenvedett el sérülést – írták a szomorú végkifejlettről. 

Ha kint etetjük az állatokat, előfordulhat a váratlan vendég

Hozzátették, hogy olyan területeken, ahol a környéket emberek és állatok is lakják, és közös területen osztoznak, nem ritka, hogy vadállatok is megjelennek, akik sokszor akár veszélyesek is lehetnek. Főleg akkor számíthatunk rájuk, hogyha kint etetjük állatainkat vagy éppen egy teli szemetes várja őket a hideg, ínségesebb hónapokban.

A vaddisznó nem túl barátságos állat

– Tudjuk azt is, hogy a potya kaja könnyű préda rókának, sakálnak, vaddisznónak, borznak és sok más állatnak. A Cirmikének minden nap kirakott étel a teraszon rutinszerű vadállatetetéssé tud átcsapni. A nyitva felejtett kuka maga a Kánaán. A vaddisznó pedig nem a legbarátságosabb beszélgetőpartner, pláne, ha kölykei vannak – szögezték le. 

Van pár jó tanács, amit jobb ha betartunk

 A szakemberek azt kérik, fokozott óvatossággal járjunk el, ha esetleg szembe találjuk magunkat egy vadállattal: „Ha vaddisznót, őzet, vagy vadállatot láttok, kerüljétek el őket! A kerítést időről időre ellenőrizzétek! Ne hagyjatok kint ételt, ne hagyjátok a kukákat nyitva, célszerű a szemétszállítás reggelén kirakni az utcára” – kérik. 

Kiemelt kép: Margitsziget. Fotó: Wikipédia