Karbantartás miatt rövidített útvonalon jár a 2-es metró az Örs vezér tere és a Puskás Ferenc Stadion között a hétvégén – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken.

Itt lehet felszállni a pótlóbuszokra

Azt írták, hogy a 2-es metró helyett M2-es jelzéssel pótlóbusz indul az Örs vezér tere és a Puskás Ferenc Stadion között. A metrópótló buszokra az Örs vezér terén a kőbányai oldalon lévő buszvégállomáson vagy a Kerepesi úton, a Fehér út kereszteződése után lehet felszállni. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Puskásnál

A Puskás Ferenc Stadionnál a Kerepesi úton, a metróállomás épülete mellől indulnak a buszok, ezen kívül megállnak a Kerepesi út-Hungária körút kereszteződés után, a 80-as trolibusz megállóhelyén is – jelezték.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Vonatközlekedés a hétvégén

Október 29-én kezdődik a téli időszámítás, vasárnap három órakor az órákat hajnali kettőre állítják vissza. Az óraigazítás néhány belföldi és nemzetközi vonatot érint, a menetrendet emiatt nem kellett módosítani. Az óraátállítás a Volánbusz alábbi járatait is érinti. A MÁV-HÉV járatait az óraigazítás nem érinti.

Megvárják

Az óraigazítás hajnalán az alábbi 2 és 3 óra közötti vonatok megvárják az óraigazítást és utána a téli időszámítás szerint közlekednek.

Budapestről

A Déli pályaudvarról Budaörsre 2:10-kor induló S10-es vonat (4830), valamint a hozzá csatlakozó Budaörsről Tatabányáig közlekedő pótlóbusz a teljes útvonalon az óraigazítás után, a téli időszámítás szerint közlekedik. A Nyugati pályaudvarról Esztergomba 2:25-kor induló S72-es vonat (2020) a teljes útvonalon téli időszámítás szerint közlekedik. A Déli pályaudvarról Székesfehérvárra 2:40-kor induló személyvonat (4790) a teljes útvonalon téli időszámítás szerint közlekedik. A Nyugati pályaudvarról Debrecenbe 2:38-kor induló személyvonat (6020) a teljes útvonalon téli időszámítás szerint közlekedik.

Budapestre

A Lajosmizséről a Nyugati pályaudvarra 2:40 órakor induló S21-es vonat (2919) a teljes útvonalon téli időszámítás szerint közlekedik. Debrecenből a Nyugati pályaudvarra 2:30-kor induló Cívis InterRégió (6009) a teljes útvonalon téli időszámítás szerint közlekedik. A Szolnokról a Keleti pályaudvarra 2:58-kor induló G60-as vonat (3319) a teljes útvonalon téli időszámítás szerint közlekedik. További részletek a MÁV oldalán.

Nemzetközi vonatok

A Bukarestből – Budapesten át Bécsig közlekedő – Biharkeresztesről 1:50-kor továbbinduló, Dacia-Corvin nemzetközi gyorsvonat (346) Püspökladányból a téli időszámítás szerinti 2:58-kor indul.A Keleti pályaudvarról Bukarestbe 22:45-kor induló Dacia-Corvin nemzetközi gyorsvonat (347) Biharkeresztesig nyári időszámítás szerint közlekedik. Biharkeresztesről már a téli időszámítás szerinti 3:13-kor indul tovább.

Az alábbi nemzetközi vonatokat a külföldi vasúton éri az óraállítás

A Corona (IC 407) InterCity Brassó–Keleti pályaudvar és a Corona InterCity (IC 406) Keleti pályaudvar–Brassó közötti járatát, a 473-as Ister InterCity a Keleti pályaudvar–Bukarest, a 472-es számú Ister IC Bukarest–Keleti pályaudvar közötti járatát, a 78-as számú Munténia Bukarest–Keleti pályaudvar és a 79-es számú Munténia Keleti pályaudvar–Bukarest közötti járatát, a 462-es számú Kálmán Imre EuroNight Keleti pályaudvar–München és a 463-as számú Kálmán Imre EN vonat München–Keleti pályaudvar közötti járatát, a 466-os számú Wiener-Walzer EN vonat Keleti–Zürich és a 467-es Wiener Walzer EN vonat Zürich–Keleti pályaudvar közötti járatát, a 476-os és a 477-es számú Metropol EN vonatok berlini és varsói vonatrészét továbbító járatokat. (A 476-os Metropol EN vonat berlini és varsói kocsicsoportjait pályafelújítási munkálatok miatt a 270-es számú Metropolitan EC továbbítja). Továbbá a Kijev–Bécs, illetve Bécs–Kijev viszonylatú közvetlen hálókocsikat továbbító vonatokat. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet:

Hétvégén óraátállítás: így érinti ez a budapesti tömegközlekedést

Kiemelt kép: 2-es metró