Ahogy azt elsőként megírtuk itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, 2021. április 7-én leégett a szentendrei HÉV végállomásnál a Spar. A hőtől felrobbanó konzervekre napokkal később rákaptak a patkányok, a terület azóta nem sokat változott. Most azonban aláírta a város vezetése a Spar főnökeivel a szerződést, végre megszépül Szentendre talán legforgalmasabb és egyben méltatlanul legigénytelenebb része.

Félelmetes volt

A tűzeset éjszakáján elsőként a BudaPestkörnyéke.hu hírportálnak adott interjút Szentendre polgármestere. Fülöp Zsolt akkor így fogalmazott: „Óriási lángokkal égett az épület, félelmetes volt látni, hogy milyen gyorsan terjed a tűz, de azt is jó volt látni, hogy milyen sok hivatásos és önkéntes tűzoltó, a katasztrófavédelem munkatársai milyen tökéletes szervezettségben, gyorsan és szakszerűen dolgoznak.” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A közeli benzinkút is veszélyben volt

2021. április 7-én, szerda délután öt óra körül érkezett a riasztás a tűzoltóságra, hogy ég a szupermarket. Azonnal 10 tűzoltóautó érkezett a helyszínre, de a lángok olyan gyorsan terjedtek, hogy végül 80 tűzoltó tudta csak megfékezni a lángokat. Veszélyben voltak a közeli üzletek és a MOL-benzinkút is. Ha kíváncsi vagy a tűzesetkor készül hírfolyamunkra, akkor kattints ide!

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Két év után aláírták a szerződést

Két év elteltével, tegnap délután öt órakor, a szentendrei városháza dísztermében aláírták a 2021 tavaszán leégett SPAR-áruház újjáépítésével, illetve környezetének fejlesztésével kapcsolatos szerződést. A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. nevében Heiszler Gabriella elnök-ügyvezető igazgató, Egyházy Tiborhálózatfejlesztési és ingatlangazdálkodási vezető, Szentendre Város Önkormányzata nevében pedig Fülöp Zsoltpolgármester látta el kézjegyével a beruházási, valamint a ráépítési és a földhasználati és parkolóhasználati jogot alapító szerződést.

Az aláírás pillanata, nagy nap ez Szentendrén

Egyházy Tibor, a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. hálózatfejlesztési és ingatlangazdálkodási vezető, Heiszler Gabriella, a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. elnök-ügyvezető igazgatója, Fülöp Zsolt, Szentendre polgármestere

Komplex fejlesztés

Az első, sikertelen pályázatot követően múlt év őszén kiírt második pályázatra érvényes és sikeres pályázatot adott be a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. A tíz évre tervezett komplex fejlesztés első lépcsőjeként az élelmiszeráruház épül meg, valamint a hozzá tartozó mélygarázs és a felszíni parkolók. A fejlesztési területet határoló Vasúti villasoron járda épül, zebrát alakítanak ki, és fásításra is sor kerül.

Ilyen lesz az új Spar Szentendrén

Forrás: szentendre.hu

Élményt akar a Spar

„Terveink szerint az itt felépülő áruházunk példaértékű megvalósítása lesz a vállalat által képviselt minőségi kiskereskedelemnek nemcsak Magyarországon, hanem nemzetközi összehasonlításban is. A célunk az, hogy az itt élők és a városba látogatók számára a legmagasabb szintű vásárlási élményt biztosítsuk az újjáépülő áruházban” – hangsúlyozta Heiszler Gabriella, a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. elnök-ügyvezetője.

A miniszter is támogatja

„A város önkormányzatának határozott szándéka, hogy a mostani fejlesztést folytassa. Annál is inkább, mert a tavaly ősszel, a Lázár János építési és közlekedési miniszterrel folytatott tárgyaláson a tárcavezető jelezte – a mostani fejlesztési területtel határos – HÉV-állomás felújításával kapcsolatos tervezési folyamatba bevonják az érintett önkormányzatokat. A miniszter a jelenlegi beruházást is támogatásáról biztosította.” – emelte ki a beruházás kapcsán Fülöp Zsolt polgármester.

További fejlesztések

A mostani, illetve a további fejlesztések célja, hogy a Szentendrére a HÉV-vel vagy közúton érkezőket a városképhez illeszkedő környezet fogadja, ahol a helyi látnivalókról, a városi programokról szóló részletes információkhoz juthatnak, a helybéliek pedig kulturált bevásárló- és szolgáltatóközpontban intézhessék ügyeiket – írták a szerkesztőségünknek küldött közleményben.

Patkányfészek lett a leégett üzletből

Rá is fér a HÉV végállomás és a leégett Spar környékére a felújítás, mert a város talán legméltatlanabb része. A két éve leégett áruház üszkös romjait nem sokkal a tűzvész után patkányok árasztották el. Az egyik szentendrei Facebook-csoportban arról írtak, hogy „A leégett Sparnál a tűz során felrobbantak ételkonzervek, hűtőládák, melyek tartalma rendkívül népszerű kajáldává vált a patkányok körében, is. 25-30 cm-es kövér patkányok futkároznak a környéken” – írta akkor egy hozzászóló.

2024 karácsonyára elkészülhet

A tervek szerint 2024 karácsonyára készülhet el az új Spar, mely a jelenlegi murvás parkoló területén épül fel. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Lángokban álló szentendrei Spar – Forrás: Facebook