Kigyulladt egy villanymozdony Budapest XXII. kerületében, Budafokon, a Városház téri vasúti megállónál, ezért jelentős késésekre kell számítani a székesfehérvári és a pusztaszabolcsi vasútvonalakon – közölte a Mávinform.

Szünetel a közlekedés

A tűz miatt áramtalanították a felsővezetékeket a vasútállomáson, illetve Budapest Kelenföld és Nagytétény között, továbbá Budapest-Kelenföld és Háros között szünetel a vonatközlekedés – közölte Mávinform.

A mozdony füstölt

A budafoki állomáson a Tapolcáról Budapestre közlekedő sebesvonat mozdonya kezdett el füstölni, az utasok leszálltak a szerelvényről, senki nem sérült meg. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Jöttek a tűzoltók

Az Katasztrófavédelem azt közölte, hogy egy mozdonyban keletkezett tűz a vasúti megállónál. A tűzoltók megkezdték az oltást – írta közleményében az OKF.

Videó a mozdonyról

Tavaly szeptember újították fel ezt a szakaszt

Befejeződtek a munkálatok és hivatalosan is átadták a Kelenföld és Százhalombatta között megújult vasúti pályát. Az 53,8 milliárd forintos fejlesztésnek köszönhetően 120 km/órás sebességgel közlekedhetnek a vonatok a 20,5 km hosszú Pest megyei vonalszakaszon – jelentette be a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Átépített állomások

A beruházás keretében 8 megállóhelyet, illetve állomást építettek át – Budafok, Háros, Budatétény, Barosstelep, Nagytétény-Diósd, Érdliget, Érd felső, Érd – amelyek akadálymentesítésére korszerű, 55 cm magas peronokat építettek. Emellett peronaluljárók, rámpák, liftek és új perontetők is készültek, korszerű utastájékoztatási rendszerrel és térvilágítással. Az állomásépületeket állapotuktól függően felújították vagy átépítették. A Budafok megállóhelyen található fővárosi védettségű épület is újjáépítésre került, immáron a módosított vágánygeometriától megfelelő távolságra.

Ismét egy vonatbaleset egy vasúti tájáróban

Összeütközött egy vonat és egy személyautó Bácsalmás külterületén, a Backnang úton, egy vasúti átjáróban. A helyszínen vannak a mentők is. Két ember sérült meg. A személygépkocsi a fénysorompó tilos jelzése ellenére hajtott a sínekre.

Ez érdekelhet

Címlapfotó: illusztráció.