Budakörnyéki Önkormányzati Társulás a Budakörnyéki Egészségprogram keretében újabb egészségmegőrző, örömteli mozgást népszerűsítő kampányt indít 2021 októberében. A Budakörnyéki Egészségprogram Világ Gyalogló Hónap kihívásához regisztráció nélkül, egyénileg is csatlakozni lehet!

Bárki csatlakozhat

A Budakörnyéki Önkormányzati Társulás 12 települése közül több is csatlakozott a felhíváshoz. Könnyen teljesíthető, bejárható túraútvonalakat kínáltak fel az egyénileg, vagy kisebb csoportokban túrázóknak, így októberben bárki csatlakozhat a kezdeményezéshez.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Népszerűsítenék a gyaloglást

A szervezők nem titkolt célja, a gyaloglás népszerűsítése Magyarországon. A rendszeres séta, gyaloglás alkalmas eszköz az egészség megtartására, társakkal, barátokkal, óvodai, iskolai közösségben. Akár a családtagok bevonásával, közösen gyakorolva pedig egyúttal remek időtöltés és szabadidősportos tevékenység.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Pest megyeiek is gyalogolnak

A rendezvénysorozatban való részvétel ingyenes, de az intézmények számára regisztrációhoz kötött. Az átfogó programhoz a kezdetektől az ország számos pontjáról csatlakoztak a túrázni vágyók, így Pest megyéből is.

Élménygazdag program

A közösségek, nyugdíjas szervezetek és tanintézmények, valamint szabadidősportos tagszervezetek sokaságai által szervezett keretek között zajló túrák minden korcsoport számára tartalmas programot kínálnak. A közösségben való aktív gyaloglás pedig élményekkel gazdagít.

Megismerhetik a helyi nevezetességeket

A gyalogtúrák igazán izgalmas kalanddá is alakulhatnak. A helyi nevezetességek megismerése és felfedezése remek kiegészítése lehet, hogy tartalmas sétának nézzünk elébe. A legjobbak különféle értékes díjakban részesülnek.

Budajenői túra

Október 16-án, szombaton, 10:00 órakor indul a Budajenő Települési Értéktár túra.  A séta időtartalma 2,5 óra. Találkozási pont: Magtár -Tó park.

Ezt lehet megnézni

A séta során belülről is megtekinthetők a budajenői Szent Mihály templom (Öregtemplom), a Szent Péter és Pál Katolikus templom, Skót-bencés rendház (kastély) és a Magtár.

Megtekinthető a kiállítás is

A Magtár felső szintjein  “Mária útján. A Kárpát-medencei zarándok és kegyhelyek” című állandó kiállítás is megtekinthető. A vezetett sétára regisztrációt kérnénk: [email protected]

Szelfikkel is lehet nyerni

Akik az egyéni túrájukról szelfit küldenek a [email protected] email címre, jutalomban is részesülnek a szervezőktől. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép forrás: Facebook/Budakörnyékiegeszsgéprogram