Egy állatvédő szervezet munkatársait riasztották egy törteli tanyára, ahol gyomorforgató bűz terjengett. Tucatnyi állat mumifikálódott teteme látványa fogadta az odaérkezőket.

A rendőrséget is riasztották

A Borsonline portálnak számolt be az esetről Csörnyei István a Soul in Soul – Lélek a lélekben Állatvédő Egyesület segítő munkatársa. A férfi elmondása szerint, közel egy hónapja Törtelen egy tanyához riasztották, ahol horrorisztikus látvány fogadta őket. Tucatnyi állat mumifikálódott teteme, csontváza hever szerte a tanyán. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A fiára bízta a tanya gondozását

Volt egy édesapa, aki aztán a feleségétől, a gyerekeitől is külön vált, egy másik városba költözött és az állatok gondozását az egyik fiára bízta.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Összevesztek, onnan kezdődtek a bajok

Az állatvédők szerint a fia és az apja valamin csúnyán összekaptak, az apa elzavarta a fiát a tanyáról. Innentől kezdve viszont már senki sem törődött az állatokkal.

Néhány holmiért akart visszamenni

Egy idő után a fiú rájött, hogy jó pár dolgát a tanyán hagyta, amiért visszament, de ekkor már horrorisztikus látvány fogadta.

Addigra az állatok már elpusztultak

„Bement a tanyára és akkor látta meg, hogy rengeteg állat elpusztult. Többek között voltak malacok, amik már el volt folyósodva. Voltak kutya, macska csontvázak, valamint egy halom csirkecsont is. Az udvaron megszámlálhatatlan tetem hevert.” – mesélte az állatvédő.

Végül a fiú riasztotta az állatvédőket

„A fiú azonnal riasztott minket, mi pedig a polgárőrökkel együtt kimentünk a tanyához. Mivel magánterület, ezért nem mehettünk be, de körbejártuk. Már messziről érezni lehetett a döglött állatok szagát. Az egyik szerencsétlen polgárőr még el is hányta magát a bűztől…” – tette hozzá Csörnyei István

Halálra éheztette az állatokat

„Megkérdezték a férfit, hogy mi történt ezekkel az állatokkal. Ő azt mondta, hogy biztosan valaki megmérgezte őket… Természetesen ezt mindenki tudja, hogy nem igaz, hiszen több állat volt láncra verve, illetve a tetemekből látszott, hogy ki vannak éheztetve. Később a férfi már azt mondta, hogy a fia – akit elzavart onnan – ő éheztette halálra az állatokat.”

Szörnyű dolgok derültek még ki

István elmondása szerint a helyiek az egyik kutyáról azt állították, hogy annak az volt a bűne, hogy megevett egy csirkét és az apa agyonütötte, majd ott hagyta a lánc végén a napon elrohadni. Mellette pedig három élő kutyát találtunk, de megdöbbentő módon a hatósági állatorvos úgy döntött, hogy ők maradhatnak a tanyán, nem vették el őket a férfitól.

Törtelen történt az eset

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: Illusztráció/MTI