Ábrahám Edit nevét a Barátok közt című sorozatból ismerte meg egy egész ország. A színésznő persze nem elégszik meg ennyivel, szívesen bizonyítana más szerepben is, nincs azonban könnyű dolga, ugyanis nem nagyon keresik őt. Ugyanazzal a problémával küzd, mint Frajt Edit, aki a Szomszédok miatt nem kapott évtizedekig színházi szerepeket.

Hiányzik a színpad

„A színházi szerepeim a Covid miatt kifutottak, és azóta nincsenek újak. Nem tagadom, hiányzik a színpad, de én sem akarok már akármire igent mondani. Már nem vágyom nagy főszerepekre, inkább kisebbeket alakítanék” – mondta Ábrahám Edit. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Szinkronból él

Az színésznő mostanában főleg szinkronmunkákkal kap. Szerinte ebben a dologban nagyban közrejátszik a Mátyás király téren eltöltött közel két és fél évtized.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

23 évig volt a Barátok közt sztárja

„Úgy érzem, nagyon rám égett és megbélyegzett Berényi Claudia szerepe, akit 23 évig alakítottam. Áldás és átok egyszerre, főleg, hogy az RTL Goldon újra elkezdték vetíteni az epizódokat”.

Ma is megismerik

„Nem is hittem volna, hogy negyedszázad elteltével is fellángolhat még ez a rajongás, úgy érzem, a sorozat a reneszánszát éli. Nagyon jólesik, hogy az emberek még mindig felismernek az utcán és bárhol szeretettel fogadnak” – mondta a Blikknek Ábrahám Edit.

Ivancsics Ilonával járják az országot

A színésznő jelenleg mindössze egy kétszemélyes darabbal járja az országot Iváncsics Ilonával. Emellett sok időt tölt unokáival, Lénával és Lilivel.

Véget ért a Szomszédok

Frajt Edit, a Szomszédok Júliájaként annak idején egy ország kedvence volt, de a sorozattól kapott ismeretség később átoknak bizonyult számára. Hiába volt hihetetlenül népszerű, amikor 1999-ben befejeződött a Szomszédok forgatása, az abban játszó színészek egy része nem kapott munkát.  

A sorozattal azonosították őket

A Szentendrén élő Frajt Edit is így volt ezzel. Nemcsak a nézők, hanem a rendezők és a filmes szakemberek is azonosították őket a sorozatbeli karakterükkel, így nem kapkodtak utánuk.

Szárnyalt a karrierje

„A főiskolán másodéves koromtól fogva rengeteg felkérést kaptam, színházba és filmen is. Nem én jelentkeztem, mindig engem kerestek meg. Szárnyalt a karrierem. Ha most végig nézek a pályámon, akkor azt kell mondanom, hogy az összes nagy filmszerepemet és a legkedvesebb színházi felkéréseket mind-mind a Szomszédok előtt kaptam” – mondta néhány évvel ezelőtt Edit a Best magazinnak.

Derékba törte a pályáját

 „A sorozat, amit imádok, és aminek rengeteget köszönhetek, derékba törte a pályám. Amikor véget ért, nehéz évek jöttek. Nem volt munkám. Az akkori házunkat eladtuk, és albérletbe költöztünk. Persze, én is hibás vagyok, mert nem tudtam élni a népszerűséggel.”

Nehéz évek

Ábrahám Edithez hasonlóan, Frajt Edit is, hosszú ideig csak szinkronfelkéréseket kapott. Később az Újszínházban kapott szerepet. Közben elveszítette súlyos beteg édesanyját is és egy házépítésbe is belefogtak Szentendrén. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Frajt Edit és Ábrahám Edit – Forrás: Youtube.com