Adományt gyűjtenek Kornélia műtétjéhez és az azt követő rehabilitációhoz. A cél az, hogy a kislány megtanulhasson járni.

Nagy küzdő a kislány

Kornélia sokat mosolyog, a szülei szerint a legerősebb ember, akit valaha láttak. Kiderült, hogy kétnapos korában agykárosodást szenvedett, izomtónus eloszlási zavarban szenved a jelenleg öt éves gyermek. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Járni tanul

Amikor egy hónapos volt, gyógytornászhoz járatták. Kétéves korát követően elvitték az intenzív hetekre. A kúszás és mászás képességét már elsajátította, nagy mérföldkő volna, ha megtanulna járni is. Mindezt a kislány édesanyja, Veronika mondta el a Bors számára.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ez a gond az izomzatával

Az izomtónus eloszlási zavarral szenvedők izomzata bizonyos helyeken lágyabb, máshol pedig feszesebb az indokoltnál. Kornélia esetében főként a feszességgel küzdenek, ez elsősorban a lábaiban és a bal kezében jelentkezik. Fejlesztésekkel megpróbálták szinten tartani, segíteni az állapota javulását.

Ennél több kellene

A szülei azt szeretnék, ha a kislány megtanulna járni egy kis segítséggel. Annak s nagyon örülnének, ha valamilyen módon tudná az összes szükségletét jelezni.

Egy műtét jelenthet megoldást

Egy idehaza nem alkalmazott operáció lehetne Kornélia problémájára a gyógyír. Ezt az eljárást nem végzik el Magyarországon. Barcelonában viszont van lehetőség szelektív és zárt miotenofasciotomíára.

Amit erről az operációról tudni kell

A műtét során apró bemetszéseket ejtenek a bőr alatt, így az nem jár nyílt sebekkel. Azokat a rostokat, amelyek kórosak, akadályozzák a mozgást, elvágják. Ennek következtében szavatolható, hogy álllapotjavulást eredményez a beavatkozás.

Rengeteg pénzre van szükség

A műtét ára 4700 euró, azaz több mint 1,7 millió forint. Ez az összeg tartalmazza az operáció költségét, valamint a kórházi kezelést is. Ennek okán gyűjtést szerveznek Kornélia számára.

Így lehet segíteni

A gyűjtést a Kornélia Mosolyáért Alapítvány szervezi. Posztjukban mindent leírnak arról, hogy hova lehet utalni a felajánlani kívánt összeget. Fontos, hogy a közlemény rovatba kérik az adományozóktól, hogy írják az “Adomány Kornéliának” üzenetet.

Mindig mosolyog Kornélia

Édesanyja elmondta, Kornélia a legboldogabb gyermek, akit ismernek. Beszélni ugyan nem tud, de gesztusok segítségével kommunikál. Erős, bátor gyermekként írta le.

Soha nem sír

Bár előfordul, hogy vannak Kornéliának fájdalmai, például a nyújtások, hiszen feszes az izomzata. Ugyanakkor soha nem sír, és minden jó szóért nagyon hálás a kislány. A testvéreivel megértették a szüleik, hogy Kornélia egy kicsit más, mint a többiek, ők pedig mindig kérdezik, miként tudnak neki segíteni.. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Pixabay