A Nemzeti Múzeum kertjében 70 múzeummal kétnapos majális, a Bartók Béla Boulevardon háromnapos Eleven Tavasz zöld programokkal várja a közönséget. A Füvészkertben Fényjáték, a Kincsem Parkban a Fehérlófia, Pilisborosjenőn House Piknik kínál élményeket. Kökény Attila Erdőkertesen, Gryllus Dorka és Simon Kornél a Lóvasúton, Budapest Bár Pokorny Liával a MÜPÁban, a Karthago Sóskúton, Gubás Gabi Gödöllőn lép fel. Lesz kerékpározás három falun át, gyereknapi ramazuri,  kabaré Pomázon, fúvósok Biatorbágyon, bor és szerelem séta Pesten és Budán. Ha a Balatonra mész, ne hagyd ki a balatoni programajánlót sem, ide kattintva eléred.

Múzeumok Majálisa a Magyar Nemzeti Múzeumban

Két év kihagyás után visszatér a Múzeumba és a Múzeumkertbe május 21-22-én, szombaton és vasárnap a Múzeumok Majálisa! Az esemény több, mint 70 múzeum részvételével, napközben gyerekprogramokkal, ingyenes tárlatvezetésekkel, változatos gasztro élményekkel, WAMP dizájn vásárral, este pedig koncertekkel várja a látogatókat.

70 múzeum, gyerekprogramok, tárlatvezetés, ingyenes koncertek

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Este Ivan and the Parazol és Dj Bootsie koncertje

A színes programok mellett a szakmai közönségnek előadásokat és konferenciát is szerveznek. A hagyományokhoz híven idén is a majális keretein belül adják át az Év Múzeuma díjat. Este fellép többek között Ivan and the Parazol és Dj Bootsie. A múzeum lépcsőjén különleges táncelőadást mutat be a Willany Leo Társulat, valamint megtekinthető Adorjáni Bálint Capa kamaradarabja is.

Üvegfal – Gryllus Dorka és Simon Kornél zenés szövegszínházi előadása a Lóvasúton

Az Üvegfal Léna és Péter örvényszerű házasságát meséli el, a feleség és a férj szemszögéből egyaránt.
Lassan, lépésenként bomlik ki és válik világossá, hogy valójában egy érzelmileg bántalmazó kapcsolattal állunk szemben. Miért csinálja Péter? Miért hagyja Léna? Mi ez a gyakran eszméletvesztésig pörgő tánc? Szeretet, szerelem hajtja? Vagy ezeknek épp valamiféle ellenkezője.
Miért választjuk azt, akit választunk, sokszor szinte teljesen vakon?! Szövegszínház Gryllus Dorka és Simon Kornél Dobray Sarolta könyvéből a Lóvasúton.

Eleven Tavasz a Bartók Béla Boulevardon és környékén

Zöld séta a Tabánban és környékén Zsolnai Balázzsal, vadnövények és gyógynövények workshop a BBB Kultpontban Halmos Monikával, táskavarrás molinóból, festés növényekkel és még sok más izgalmas és érdekes zöld program költözik a hétvégére a városba. Ne hagyd ki! Részletes program a Bartók Béla Boulevard oldalán.

Ahol a művészet is zöldül

50 éves az Erdőkertesi Faluház és Könyvtár

Rippel fivérek, Ruha Tomi humorista, Kökény Attila koncert és sok más családi program az Erdőkertesi Faluház és Könyvtár 50. születésnapi programján szombaton. MI VAGYUNK, mindenkit várunk – invitál Erdőkertesre Szőke Zoltán, a Faluház és Könyvtár igazgatója.

Mi vagyunk: Szőke Zoltán, Kökény Attila, a Rippel fivérek és sokan mások

House Piknik Pilisborosjenőn

Idén harmadik alkalommal mondhatunk búcsút a rossz időnek a House Pikniken. Az egynapos fesztiválon egy hatalmas mezőn táncolva, tech-house zenével a háttérben élvezhetitek a napsütést, jó fej emberek társaságában. A tavalyi évhez hasonlóan idén is a pilisborosjenői téglagyár melletti, fákkal körülölelt tisztáson rendezik meg az eseményt, ezúttal már éjszakába nyúlóan. A hangulatért a város legjobb tech-house DJ-i lesznek felelősek, akik egész nap pörgetik majd a lemezeket, az élményhez pedig naplemente után különleges vizuális fényjáték is társul. Május 21-én a piknikkosár semmiképp se maradjon otthon!

Budapest Bár koncert Pokorny Liával, szombaton kétszer is

A zenekar most is újdonságokkal készül, ráadásul a megszokott csapat kiegészül egy sokoldalú vendégművésszel, Pokorny Liával. A Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben részben megújult repertoárral és természetesen a régi kedvencekkel érkezik a Farkas Róbert vezette együttes, valamint a jól ismert sztárénekesek: Behumi Dóri, Németh Juci, Tóth Vera, Szűcs Krisztián, Kollár-Klementz László, Keleti András, Kiss Tibor.

Varázslatos Füvészkert – Fényjáték a Fénykert rendezésében

A Varázslatos Füvészkert az ELTE Füvészkert alapításának 250. évfordulója alkalmából megrendezésre kerülő különleges fényjáték. Az ország első botanikus kertben megvalósuló fényművészeti rendezvényén a vetítésnek és a fényinstallációknak köszönhetően megelevenednek a kert növényeinek formái, textúrái. A látogatók egy különleges atmoszférájú mágikus utazáson vehetnek részt. A fényjáték a jubileumi év záróeseménye csak 2022. május 21-én és 22-én este tekinthető meg. A negyedévezredes Füvészkert múltjának méltó megünneplésének eseménye, vissza nem térő alkalom.

Fehérlófia a Nemzeti Lovas Színházban a Kincsem Parkban

A Nemzeti Lovas Színház legújabb bemutatója a Fehérlófia című magyar népmesén alapul, cselekménye az avar, hun és magyar eredetmondák jelképtárából merítkezik. Fehérlófiát, az emberfeletti erejű fiút egy fehér kanca hozta világra. A történet az ő fejlődés-, illetve beavatástörténete: útnak indul, hogy legyőzze a Fehér ló halála után a világot hatalmába kerítő három-, hét- és tizenkétfejű sárkányokat, és kiszabadítsa Ősz-, Tavasz- és Nyárszépét, akiket a sárkányok elraboltak.

Három falu két keréken: Pusztazámor, Sóskút, Tárnok

Karthago koncert Sóskúton a Karavellában

Szombaton este a sóskúti Karavella szabadtéri színpad Karthago koncerttel várja a rajongókat. Kapunyitás: 19 órakor.

Gubás Gabi önálló estje Gödöllőn

A Gödöllői Királyi Kastélyban Gubás Gabi önálló estjére kerül sor Teljes lényeddel címmel. Az előadás Polcz Alain, az egyik legnagyobb hatású asszony életét mutatja be.

Az élet egy kabaré Pomázon

A Spirit Színház Pomázon mutatja be Az élet egy kabaré című darabját. Szórakoztatás, pénz és élet.
A Spirit Színház az előadás első részében felidézi a 30′-as, 40′-es évek bohózatainak, filmeinek történeteit, dalait. A második rész, érdekes párhuzamként napjaink Budapestjéről mesél és énekel kortárs szerzők műveivel. Hogy miről? …gazdasági és emberi válság, keserédes szórakoztatás…nem változott volna semmi?

Gyereknapi Ramazuri a Mogyoródi úton

Május 22-én, vasárnap szuper programokkal készül a Budapest Feszt. Itt lesznek a kicsik nagy kedvencei az Apacuka zenekar és az Alma Együttes, lesz FittMóka Kozma Zsuzsi vezetésével! Élvezhetik az apróságok A három kismalac és a Miamanó Olimpiája mesejátékokat. Sok más izgalmas programmal és finomságokkal vár Zuglóban a Gyereknapi Ramazuri, a rendezvényre a belépés ingyenes.

Budapest Feszt a gyerekeknek

Fúvós kiszenekarok fesztiválja Biatorbágyon

Blasmusikfest in Turnwall. A biatorbágyi Juhász Ferenc Művelődési Központban fúvós kiszenekarok koncertje, este sváb bál várja az érdeklődőket.

Bor, szerelem, Pest – kis esti séta a szerelem témájában

A 2 és fél órás belvárosi kényelmes séta alatt 7 híres pár történetét mesélem el, bejárva a szerelmük helyszíneit. A középkortól napjainkig, szentek, királylányok, örömlányok, császári leszármazottak, híres írók, államférfiak szerelmi életébe nyerünk betekintést a Borutak szervezésében.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/nemzetimuzeum