A Müpában Myrtill és a Swinguistique ad koncertet, sztárvendég: Roby Lakatos, az Esernyőben Óbudán Szirtes Edina megzenésített verseit hallhatjuk. A Házasság Hete alkalmából régi idők esküvői fotóiból nyílik kiállítás Bugyin, a Nemzeti Múzeumban már csak néhány napig látható a „Wittelsbachok, Sisi családja” kiállítás. A Budai Arborétum tavaszias sétára csábít. Az Intercontinentalban kétnapos sörfesztivál, a Városligetben háromnapos Freeze Fesztivál veszi kezdetét. A Corner Gardenben Champagne est várja az ínyenceket.

Myrtill és a Swinguistique a Müpában

Micheller Myrtill talán legsikeresebb és legnépszerűbb formációja a francia manouche swing muzsikát játszó Myrtill és a SWINGUISTIQUE. Ahogyan a koncert címéből is kiderül, tíz esztendős jubileumát ünnepli a zenekar, de az est egyúttal lemezbemutató is, hiszen az együttes elkészítette negyedik albumát, amely a koncertre jelenik meg.

10 éves jubileum

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Sztárvendég: Roby Lakatos

Az új album dalai mellett természetesen a korábbi lemezek legnépszerűbb sanzonjai is megszólalnak, vendégművészként pedig Roby Lakatost köszönhetjük a színpadon.

Szirtes Edina Mókus looper estje az Esernyősben Óbudán

Vers, Zene, Szeretet az Esernyős Óbudai Kulturális helyszínen. Szirtes Edina műsorában megzenésített versek, Nagy László, Radnóti Miklós, Szép Ernő, Müller Péter, József Attila, Pilinszky János és sok improvizáció.

Müller Péter és Pilinszky versei is

Régi idők esküvői Bugyin

A HÁZASSÁG HETE alkalmából megrendezésre kerülő „Régi idők esküvői” című kiállítás megnyitója délután 17 órakor kezdődik Bugyin, a nagyközség tájházában.

A Házasság Hete alkalmából

Utolsó alkalom, hogy megnézzük a Wittelsbachok kiállítását a Nemzet Múzeumban

Közel 100 eredeti műtárgy, köztük festmények, ötvöstárgyak, porcelánok, fotók, viseletdarabok láthatók a „Wittelsbachok – Sisi családja” című kiállításon a Magyar Nemzeti Múzeumban. Az időszakos tárlaton Erzsébet királyné kalapja, főkötője, alsószoknyája, személyes rendi ékszere mellett korabeli fényképek is megtekinthetők.

Séta a Budai Arborétumban

A már éledő természet gyönyörű arcát mutatja a Villányi úti arborétumban. Érdemes egy sétát tenni a különleges növények gyűjteményében, ahol már kandikálnak a hóvirágok, duzzadnak a rügyek, a lélek megtelik madárdallal.

Indoor Sörfesztivál az InterContinentalban

Magyarország egyetlen téli sörfesztiválja február 18-19-én az InterContinentalban! Pénteken és szombaton, immár a hagyományok jegyében, Katona Csaba, a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézet történésze szolgál kultúrtörténeti adalékokkal, illetve tart sörivó versenyeket. És ha már ezt ilyen jól kifőzték: a különleges italok mellé különleges ételek is dukálnak. A sörgasztronómia mélyébe áshatjuk bele magunkat péntek és szombat este.

Korlátlan sörkóstolás

Freeze Budapest a Városligetben

3 napon keresztül zenei-és sportprogramok, kombináld a Városligeti Műjégpálya megismételhetetlen élményét a magyar zeneipar nagyágyúival, megfűszerezve egy nagy adag Food Truck Show-val Próbáld ki a téli sportokat barátaiddal vagy a családdal profi instruktorok segítségével, mérettesd meg magad a gaming arénában, találkozz és állj össze egy selfiere olimpikonjainkkal, majd foglald keretbe az estédet egy Brains vagy Belga koncert végigtombolásával- invitálnak a szervezők a Városligetbe.

Korcsolyázz és bulizz!

Champagne est Corner Gardenben

Exkluzív Champagne estre kerül sor a Corner Gardenben: a remek vacsora minden fogásához egy-egy odaillő buborékosat ízlelhetünk meg, a nyitány egy Kreinbacher brut.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/müpa