Kis Grófo Kanadában élő testvére, Kozák István, vagyis Gyémi kíméletlen üzenetet küldött a közösségi oldalán a feltételezett sírrablóknak, aki múlt héten feltörték édesapja nyughelyét. Grófo testvére azt üzente a bandának, hogy jobb, ha feladják magukat és hívják fel őt telefonon.

Feltörték a sírt

Amint arról beszámoltunk, a hétvégén feltörték Kis Grófo édesapjának sírják a szolnoki temetőben – erről maga a zenész számolt be közösségi oldalán. Azt írta, hogy a sírrablók vélhetően értéktárgyakat kerestek. A rendőrségi helyszínelés órákig tartott. Később kiderült, hogy a rablók nem törték fel a koporsót, Kis Grófo pedig azt írta, hogy semmilyen értéktárgyat nem temettek el az édesapja mellé, kizárólag a néhány személyes holmiját rakták be mellé, például az ikonikus kalapját. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Üzentek a sírrablóknak

A testvérek az elkövetőknek 24 órát adtak, hogy feladják magukat a rendőrségen. Kis Grófót, aki azonnal Szolnokra utazott, teljesen lesújtotta, ami a temetőben fogadta. Most Gyémi, kis Grófo testvére üzent a Facebookon. „Ejnye, ejnye. Okosak voltatok, de nem eléggé” – szólt az elkövetőkhöz Gyémi, aki arra kért mindenkit, osszák meg a videóját.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A feltört síremlék

Forrás: Facebook

Négyen voltak

„Észrevették szerintem, hogy veszi őket a kamera… Soha az életemben nem live-oztam még, gyerekek, soha nem vettem fel az édesapám sírját… Ha a négy ember közül, mert négyen voltatok itt, hogy felcsináljátok ezt a sírt, édesapám sírját, hogy felbontsátok… – folytatta Nagy Grófo fia.

Kis Grófo édespjának temetése

Nyavalyás

„Na, figyelj ide, kis patkány, mert ilyen pici vagy. Láttunk a kamerán, ilyen kis törpe vagy. Nyavalyás. Négyen voltatok. Nézzed csak, amire azt hittétek, hogy darázsfészek, látod ottan? Amire nem is gondoltál volna szerintem az életedben soha, a darázsfészek az egy kamera, te nyavalyás” – folytatta Kis Grófo felháborodott testvére.

Adja fel magát!

Az általa „törpe” elkövetőtől azt kérte, hívja fel. Gyémi még a telefonszámát is megadta az élő felvételen. Hozzátette: talán neki akkor nem lesz baja, ha feladja magát, de a többiek nem ússzák meg. Kiemelte, hogy az ujjlenyomatok is megvannak.

Középen a néhai Kozák László

„Jobb, ha felhívsz!”

„Te kis törpe, kis gyászkenet. Jobb, ha felhívsz. Mindent láttam. Mit vittek volna el innen? Az édesapámat, vagy mit? Azt hittétek, hogy most majd kincset találtok, vagy mi? Az Isten megnyomorít… Ismerős vagy nekem valahonnan, csak mondom neked” – folytatta Gyémi, aki elmondta, hogy az elkövetőnek tegnap este 8-ig volt ideje jelentkezni. Azt kérte tőle, adja ki a többiek nevét.

Covidban halt meg

2020. december 3-án 49 éves korában halt meg Kis Grófo édesapja. Kozák László, tragikus hirtelenséggel hunyt el. Nagy Grófo kapta a koronavírust, lélegeztetőgépre került, ám utána jobban lett, a család már a hazatérésére készült, amikor ismét rosszul lett. De akkor már nem tudták megmenteni az életét. 

Pompával temették el

A zenész édesapját a cigány hagyományoknak megfelelően, nagy  pompával temették el. Az akkor érvényes járványügyi szabályokat megszegve, több százan vettek részt a szertartáson. Többen maszkot sem viseltek.  A fehér hintóba fektetett koporsót Szolnokon négy fehér ló húzta, az útvonalán vörös szőnyeget terítettek le. A temetést hajnali virrasztás előzte meg.

Ismert emberek a temetésen

A hintőt egy csapat éneklő férfi kísérte. A gyászolók között Bódi Margó és Guszti, valamit Nótár Mary, L.L. Junior és Gáspár Győző is feltűnt. A temetőben színpadot építettek, felette egy nagy kivetítővel, amin fényképeket mutattak Grófo életéből. Külön sátrat emeltek a koszorúknak és hosszú asztalt a halotti tornak. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: Kozák László temetése – Forrás: Facebook