A Puskás Arénában rendezik október 14-én, szombaton este a Magyarország–Szerbia labdarúgó-mérkőzést. A stadion környékén már 17 órától számos közlekedési változásra, lezárásra kell számítani. Az arénánál korlátozottak a parkolási lehetőségek, ezért a BKK kéri, hogy a Puskás Arénát közösségi közlekedéssel közelítsék meg. Ennek érdekében a mérkőzés előtt, illetve azt követően a megszokottnál sűrűbben indul az M2-es és M4-es metró, valamint az 1-es villamos.

Eljutás a stadionba

 A stadionba a Dózsa György út felől és a Stefánia út felől lehet belépni. A stadion gyalog nemcsak a Puskás Ferenc Stadion metróállomástól, hanem hasonló eljutási idővel a Keleti pályaudvartól, a Verseny utcán át is megközelíthető. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Villamossal

A környéken korlátozottak a parkolási lehetőségek, ezért a BKK kéri a szurkolókat, hogy a megszokottnál sűrűbben közlekedő közösségi közlekedési eszközökkel, elsősorban az M2-es és az M4-es metróval, valamint az 1-es villamossal közelítsék meg az arénát:  a belváros felől az M2-es vagy az M4-es metróval a Keleti pályaudvar állomásnál leszállva, majd a Verseny utcán és a Dózsa György úton át gyalog, az Örs vezér tere felől az M2-es metróval a Puskás Ferenc Stadion állomásnál leszállva, majd a Kerepesi úton és a Dózsa György úton át gyalog, az 1-es villamossal utazóknak a Stefánia úti kapuk az Egressy út / Hungária körút megállóhelytől az Egressy úton keresztül gyalog, a Dózsa György úti kapuk a Puskás Ferenc Stadion M megállóhelytől a Kerepesi úton és a Dózsa György úton át gyalog, a Thököly úton közlekedő autóbuszokkal a Dózsa György úti kapuk a Reiner Frigyes park megállónál leszállva, majd gyalog a Dózsa György úton át, a Stefánia úti kapuk a Stefánia út / Thököly út megállóhelytől a Stefánia úton át gyalog érhetők el.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Közúti közlekedési változások

Várhatóan 17 órától lezárják a Dózsa György utat a Thököly út és a Kerepesi út között, a Stefánia utat a Thököly út és a Hungária körút között, az Ifjúság útját a Dózsa György út és a Stefánia út között, a Verseny utcát, valamint az Istvánmezei utat.

Korlátozott parkolási lehetőségek

Az aréna környékén korlátozottak a parkolási lehetőségek, ezért a Budapesti Közlekedési Központ kéri, hogy a Puskás Arénát közösségi közlekedéssel közelítsék meg.

Közösségi közlekedési változások

A mérkőzés előtt, illetve azt követően a megszokottnál sűrűbben indul az M2-es és az M4-es metró, valamint az 1-es villamos. Várhatóan 17 órától az alábbi közösségi közlekedési változások lépnek életbe: a Thököly úton közlekedő buszok mindegyike megáll a Reiner Frigyes park és a Thököly út / Stefánia út megállóhelyen. A 30-as autóbusz mindkét irányban a Thököly úton közlekedik, nem érinti a Verseny utcai megállót. A Stefánia út lezárása miatt a 75-ös trolibusz terelve, a Puskás Ferenc Stadion helyett a Keleti pályaudvarig közlekedik a 79-es trolibusz vonalán. A 77-es trolibusz módosított útvonalon, a Stefánia út helyett a Hungária körúton jár, a Puskás Ferenc Stadionnál a Hungária körúton a 75-ös trolibusz végállomásán lehet felszállni.

Futóverseny is lesz

Amint azt a BudaPestkörnyéke.hu is megírta futóverseny miatt korlátozzák a forgalmat a fővárosban egész hétvégén. Az autósokat érintő változásokról, egész pontosan arról, hol lesz tilos megállni és merre lesznek lezárások ebben a cikkünkben írtunk.

Terelve

A közösségi közlekedést érintő változásokról pedig időközben a BKK tájékoztatott. Mint írják a 38. SPAR Budapest Maraton futóverseny miatt kerül sor a korlátozásokra, az érintett közösségi közlekedési járatok pedig terelve, az alábbiak szerint közlekednek.

Október 14., szombat

A 2-es, a 2B és a 23-as villamosok 9:10 és 10:20 között a Közvágóhíd H / Pesterzsébet, Pacsirtatelep és a Keleti pályaudvar M és Boráros tér H között, illetve a Jászai Mari tér és a Széchenyi István tér között indulnak, a Boráros tér és a Széchenyi István tér között nem közlekednek. A 19-es és a 41-es villamosok 9:00 és 9:50 között módosított útvonalon, a Rudas Gyógyfürdő és a Szent Lukács Gyógyfürdő között – a Széll Kálmán tér érintésével – a Krisztina körúton és a Margit körúton keresztül közlekednek. A 47-es, 48-as és a 49-es villamosok 9:20 és 10:25 között csak Budán járnak, a dél-budai végállomások és a Döbrentei tér között közlekednek. Buda és Pest közötti utazáshoz az M4-es metrót, valamint a 7-es, 133E autóbuszokat ajánlják. A 16-os busz 9:10 és 10:00 között rövidített útvonalon, a Széll Kálmán tér és a Clark Ádám tér között közlekedik. A 105-ös, a 178-as és a 210B autóbusz 9:10 és 10:00 között az Erzsébet hídon át jár, a József Attila utca, Lánchíd, Várkert rakpart és az Alagút érintése nélkül közlekedik. A 216-os autóbusz 9:10 és 10:00 között az Erzsébet hídon át közlekedik. A 83-as trolibusz 9:10 és 10:20 között a Közraktár utca és a Fővám tér érintése nélkül, a Lónyay utcán jár. A 15-ös autóbusz 9:10 és 10:20 között a Gyöngyösi utca felé a Lónyay utca–Kiskörút útvonalon közlekedik, míg a Boráros tér felé a József Attila utca–Kiskörút útvonalon lehet elérni Kálvin teret.

Október 15., vasárnap

A 2-es, a 2B és a 23-as villamosok 9:30 és 14:40 között a Boráros tér és a déli végállomások, valamint a Jászai Mari tér és a Széchenyi István tér között közlekednek. A 19-es és a 41-es villamosok 9:00 és 9:50 között módosított útvonalon, a Rudas Gyógyfürdő és a Szent Lukács Gyógyfürdő között – a Széll Kálmán tér érintésével – a Krisztina körúton és a Margit körúton keresztül közlekednek. A 47-es és a 49-es villamosok 9:30 és 14:40 között csak Budán járnak, a dél-budai végállomások és a Döbrentei tér között közlekednek. Buda és Pest közötti utazáshoz az M4-es metrót, valamint a 7-es, 133E autóbuszokat ajánlják. A 83-as trolibusz 9:30 és 14:40 között módosított útvonalon, a Közraktár utca és a Fővám tér érintése nélkül, a Lónyay utcán jár. Az 5-ös busz 9:00 és 10:00 között az Attila út helyett a Pasaréti tér felé a Hegyalja út–Czakó utca–Aladár utca–Mészáros utca–Attila út, Rákospalota, Kossuth utca felé a Mikó utca–Krisztina körút útvonalon jár. A 105-ös és a 210B buszok 9:00 és 10:40 között a Teréz Körút–Margit híd–Margit körút–Széll Kálmán tér–Krisztina körút–Attila út–Mikó utca útvonalon közlekedik. A 178-as busz 9:00 és 10:40 között csak Budán jár, a Naphegy tér és a Széll Kálmán tér M (Várfok utca) között közlekedik. A 16-os busz helyett 9:00 és 10:40 között a sűrűbben közlekedő 16A busszal lehet utazni. A 216-os busz 10:40-ig nem közlekedik. A 70-es és a 78-as trolibusz 9:00 és 10:40 között Erzsébet királyné, aluljáró ill. Keleti pályaudvar és az Akácfa utca megállóhely között közlekednek, a Kossuth Lajos teret nem érintik. A 9-es busz és a 72-es trolibusz 9:00 és 10:40 között Óbuda, Bogdáni út, Illetve Zugló vasútállomás (Hermina út) és a Kossuth Lajos tér, valamint Kőbánya alsó vasútállomás, illetve az Orczy tér és a Deák Ferenc tér között közlekednek. A 26-os busz 10:10 és 13:10 között nem jár. A 226-os busz 13:10-ig nem jár. A 15-ös autóbusz 9:00 és 10:40 között a Gyöngyösi utca és a Kossuth Lajos tér, illetve a Boráros tér és a Deák Ferenc tér között közlekedik, 10:30 és 13:40 között a Népfürdő utca helyett a Dagály utca–Váci út–Dráva utca útvonalon jár. A 137-es, a 218-as és a 237-es buszok 10:10 és 12:30 között a Szentlélek tér helyett Óbuda, Bogdáni útig közlekednek. A 79-es trolibuszok 10:30 és 13:40 között a 75-ös trolibusz végállomására, a Jászai Mari térre közlekednek. A 134-es busz 10:10 és 12:30 között a Szentlélek tér helyett a Flórián térig jár. A 118-as busz 10:10 és 12:30 között a Szentlélek tér helyett a Bécsi út / Vörösvári útig jár. A 29-es busz 10:10 és 12:30 között a Szentlélek tér helyett Óbuda, Bogdáni útig járnak. A 34-es és 106-os buszok 10:10 és 13:10 között Pest felé nem érintik a Szentlélek tér és a Margitsziget / Árpád híd megállókat.

Ezt kérik az emberektől

A futóverseny útvonala érinti a hétvégi rakpartnyitás helyszínét, ezért a BKK kéri az arra járókat, vegyék figyelembe a szervezők kéréseit: ha közelednek a verseny résztvevői, hagyják el az útpályát, és fokozottan figyeljenek a saját maguk, valamint mások testi épségére.

BKK mobil ügyfélpont

A Pázmány Péter sétányon szombaton és vasárnap 7:00 és 15:30 között nyitva tart a BKK mobil ügyfélpontja is, ahol ugyancsak lehetőség lesz a közösségi közlekedési jegyek és bérletek megvásárlására, valamint a BKK szolgáltatásairól tájékoztatás kérésére.

Az utazás megtervezése

Az utazás megtervezéséhez érdemes a BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, sőt jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Puskás Aréna – Forrás: BKK