A korábbi főpolgármester, Tarlós István szerint érthetetlen, hogy miért nem írták még ki a tendert a Lánchíd felújítására. Rossz állapotban van a híd, a gyalogosok könnyen megsérülhetnek rajta.

Tarlós István elmondta: a még a regnálása idején megrendelt, a múlt októberi önkormányzati választások után elkészült szakvélemény alapján feltárt szerkezeti hibák miatt hat hónapon belül meg kell kezdeni a Lánchíd felújítását.

Ezt november végén, december elején egyértelműen leírta a szakvélemény – szögezte le a volt főpolgármester.

Arra felvetésre, hogy a Lánchíd életveszélyes lehet, Tarlós István azt mondta: “abban az értelemben életveszélyes”, hogy egy önsúlyától képződött kátyúba egy autó tengelyig belesüllyed és a mögötte közlekedő belerohan, vagy egy gyalogos a járdán combig becsúszhat a betonvasak közé.

Azt is megjegyezte: olyan súlyos baleset, hogy egy autó, vagy egy gyalogos beeshessen a Dunába, egyelőre nem várható.

Tarlós István a fő kérdésnek azt nevezte, hogy az utóbbi fél évben miért nem történt semmi az ügyben. Úgy fogalmazott: nem tudja, hogy a forrásokkal kinek mi az elképzelése, “de az biztos, hogy azt a felújításra szánt 23,7 milliárd forintot ott hagytuk”, amiben a többi között benne van a kormányhatározatban rögzített hatmilliárd forint.

“Ha csak a Lánchíd felújításáról beszélünk, akkor a forrás elegendő és rendelkezésre áll” – mutatott rá Tarlós István.

Ezzel kapcsolatban emlékeztetett arra is, hogy korábban nem a Lánchíd felújítására tartotta kevésnek a rendelkezésre álló a forrást, hanem a híddal “műszaki egységet alkotó” Váralagút, Clark Ádám tér, a pesti hídfő villamosalagútja és a Széchenyi tér együttes megújítására.

Tarlós István szerint olyan állapotba kerülhet a Lánchíd, hogy később már nem lehet felújítani

Karácsony Gergely szerint előfordulhat, hogy el kell napolni a Lánchíd felújítását, mert….A cikkünket ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Lánchíd – Fotó: BudaPestkörnyéke.hu