Ukrajna egy hónapra, azaz augusztus 29-től szeptember 28-ig ismét lezárja határait a külföldiek előtt – jelentette be Denisz Smihal ukrán miniszterelnök a szerdai kormányülésen.

A döntést a kabinet egyhangúlag támogatta – számolt be az Ukrajinszka Pravda hírportál, hozzátéve, hogy a végleges határozatot csütörtökön hozzák nyilvánosságra.
    

A miniszterelnök közölte továbbá, hogy az országos karantént október 31-ig meghosszabbították.

Magyarországon is növekszik a fertőzöttek száma

A BudapestKörnyéke is beszámolt róla, hogy 73 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 5288 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma változatlanul 614 fő, 3734-en pedig már meggyógyultak.

Két gólyatáborban is be kellett zárni

Két gólyatábort is be kellett zárni, miután a Pécsi Tudományegyetem és a Szent István Egyetem Budai Campusának rendezvényén is találtak fertőzött diákot.

Előbbin kettőt, utóbbin ötöt. A Szent István rektora azt nyilatkozta, mindent megtettek, hogy megelőzzék a fertőzést, maszkot viseltek, fertőtlenítőt használtak, hőmérőztek a szarvasi táborban.

Az Átrium színházban is van fertőzött, ezért elmaradnak az előadások, és állítólag Horvátországban, egy a Kvarner-öbölnél nyaraló magyar turista is megfertőződött.