Jóbarátja tájékoztatott a fejleményekről, kritikus állapotban van a közkedvelt zenész.

Kétoldali szívinfarktus érte

Súlyos állapotban került kórházba Tekknő Miki, erről jóbarátja, MC Hawer tett ki egy posztot a Facebookra hétfőn délután. Zenésztársának kétoldali szívinfarktusa volt. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Közös imát kér

A mulatós sztár túlvan a műtéten, kritikus állapotban fekszik benn a kórházban. „Imádkozzatok érte” – kérte minden rajongójukat MC Hawer.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Kitartást kívánnak a felépüléshez

Hétfő kora estére már meghaladta a Facebookon az aggódók száma a 2 ezret, sokan kinyilványították, hogy aggódnak Tekknő Mikiért. Kitartást, sok erőt kívántak neki a felépüléshez.

A mulatós pop koronázatlan királyai

A magyar mulatós popzenét játszó könnyűzenei duó úttörőnek számított hazánkban. Külön-külön már az 1990-es években ismertek voltak, párosuk 2000-ben indult. Első lemezük Bye, bye, lány címmel jelent meg.

Sorra jöttek a lemezek

Decemberre aranylemez, 2002 júniusára pedig platinalemez lett belőle. 2001. október 8-án jelent meg következő albumuk, a Táncolj, cigánylány. Összesen 6 arany és 5 platinalemezt tudhatnak magukénak. 2015-ben megjelent Mámor című daluk, videóklippel, 2016 nyarán pedig az Ismerős Arcok zenekar Nélküled című számából készítettek feldolgozást.

Műszerésznek tanult

Benyó Miklós – azaz Tekknő Miki – 1971-ben született Budapesten. Finommechanikai műszerész szakon végzett. 1987-ben jelentkezett dobosnak a SZYA együttesbe, ahol aztán énekes lett.

Zoltán Erikával is turnézott

A zenekar sikerrel működött egészen 1991-ig, utána azonban kilépett belőle, mert Zoltán Erika turnéján volt a zenekar tagja egy évig – írja a wikipédia. Később a SZYA-val megjelent bakelitlemezen a Hmm, de ciki című daluk.

A mulatós kezdete

Sok fellépésük volt 1995-ig. Még ebben az évben egy stúdióban új lemezanyagon dolgozott Rétfalvi Attilával, amikor jókedvében mulatósan kezdte énekelni a Jaj, de jó, jaj, de finom kezdetű nótát.

A mulatós techno első magyar képviselője

Ekkor támadt az ötletük, hogy roma zenészekkel és népi hangszerekkel próbálják meg, meg is alakították a Tekknő együttest, a mulatós techno első hazai képviselőjeként.

Böllérrap

Négy albumuk jelent meg: Disco-tor, Diszkó-ól, Dili-house, Besztof Tekknő. Legnagyobb slágereik: Böllérrap (Jaj, de jó, jaj, de finom), Szüreti nóta (Hű, de messze van ide Bordeaux), Ungarische folklór. Sok fellépésük volt 1995-1996-ban, azután jó barátságba került MC Hawerrel, aki felvetette, hogy próbálják meg együtt. Így indult a párosuk. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció