Nem indult jól a hét a MÁV-nál. Több helyen leszakadt a felsővezeték, Zugló és a Nyugati pályaudvar közt pedig elromlott a biztosítórendszer. Több járat kimarad, késik vagy egyáltalán nem közlekedik. 

Meghibásodott a biztosítórendszer

Zugló és a Nyugati pályaudvar között a biztosítóberendezés hibája lassítja a ceglédi vonal vonatközlekedését. A Nyugati pályaudvar felé közlekedő vonatok menetideje 15-20 perccel is meghosszabbodhat – írja hétfő reggeli közleményében a MÁV. 

Felborult a menetrend

A vasúttársaság szerint a műszaki hiba miatt kérésékre, járatkimaradásokra és rövidebb útvonalon közlekedő járatokra is számítani kell a ceglédi vonalon. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Forgalmi változások

A Monorról 6:07-kor a Nyugati pályaudvarra indult S50-es vonat (2739) csak Kőbánya-Kispestig közlekedik. A Nyugati pályaudvarról 7:08-kor Monorra induló S50-es vonat (2722) csak Kőbánya-Kispesttől közlekedik.

Később indul a 2822-es jelzésű vonat

A 2722 vonat utasai a Nyugati pályaudvarról 7:03-kor Ceglédre induló Z50-es vonattal (2822) utazhatnak Kőbánya-Kispestig, mely ezért 5 perccel később, 7:08-kor fog indulni. A Z50-es vonatról az S50-es vonatra az átszállás biztosított lesz.

Járműhiba Egernél

Az Egerből 5:30-kor Füzesabonyba és a Füzesabonyból 6:00-kor Egerbe induló személyvonat (5529, 5530) járműhiba miatt nem közlekedik.

Jelentős késés a békéscsabai vonalon

A Békéscsabáról 5:32-kor a Keleti pályaudvarra induló személyvonat (7509) műszaki ok miatt előreláthatólag 45-50 perc késéssel fog indulni és közlekedni.

Késve érkezik a vonat Ajkáról

A Celldömölkről 4:39-kor a Déli pályaudvarra indult személyvonat (9009) járműhiba miatt csak Ajkáig közlekedett. Utasai az Ajkáról 5:55-kor a Déli pályaudvarra induló Bakony InterCity vonattal (IC 919) utazhatnak tovább a főváros felé.

Leszakadt felsővezeték

A záhonyi állomáson leszakadt a felsővezeték hétfő hajnalban, emiatt a vonatok nem közlekedhetnek. A vonatpótlás szervezését megkezdték, Záhony és Kisvárda között az utasokat pótlóbuszok szállítják. Az eljutási idő meghosszabbodik a záhonyi fővonalon.

Forgalmi változások Záhony felől

Záhony és Tuzsér között pótlóbusz szállítja az utasokat.  A Záhonyból 5:35-kor a Nyugati pályaudvarra induló Nyírség IC (IC 619) csak Nyíregyházától közlekedik, Nyíregyháza és Debrecen között minden állomáson és megállóhelyen megáll.

Ezek a járatok maradnak ki 

A Záhonyból 5:51-kor Nyíregyházára induló személyvonat (6249) nem közlekedik, a Nyíregyházáról 7:10-kor Debrecenbe induló személyvonat (6117) nem közlekedik. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció