Teljesen megbénult a vasúti közlekedés csütörtök reggel Székesfehérvár irányában. Műszaki hiba miatt nem járnak a vonatok, a MÁV egyelőre azt sem tudja, melyik járatok maradnak majd ki. Lázár János szerdán felmentette a vasúttársaság két vezérigató-helyettesét. 

Torlódnak a vonatok

„Csütörtökön reggel negyed 9-től nem működik a biztosítóberendezés Székesfehérvár állomáson, a vonatok várakozásra kényszerülnek, a kapcsolódó vasútvonalakon torlódnak a vonatok” – írja a MÁV közösségi oldalán. 

Felborult a menetrend

A vasúttársaság szerint a Székesfehérvár állomást érintő vonalakon 30-60 perccel megnőhet a menetidő, járatkimaradásokra is számítani kell. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kirúgtak két vezetőt 

Tegnap írtunk arról, hogy Lázár János elmentette a vasúttársaság pályaműködtetésért felelős, illetve a gazdasági vezérigazgató-helyettesét. A döntés háttérében a Budapest-Győr-Hegyeshalom 1-es fővonalon bevezetett kényszerű sebességkorlátozás áll. 

Lázár János kiborult 

A két régi MÁV-os vezető Virág István pályaműködtetési vezérigazgató-helyettes és Bádonfainé Szikszay Erzsébet gazdasági vezérigazgató-helyettes felmentése azért nem meglepetés, mert a miniszter a héten már odaszólt a MÁV vezetésének. 

„Tegye le a lantot”

„Aki egy nyolcszázmilliárd forintos kasszában nem talál meg 32 milliárd forintot most, amivel majd később elszámolunk, az tegye le a lantot” – mondta a miniszter a sebességkorlátozással kapcsolatban. Majd hozzátette: A MÁV vezetői ne okoskodjanak, hanem csinálják azt, amire utasítottam őket.

Nem csak ők távoznak

Csepreghy Nándor miniszterhelyettes arról beszélt, hogy nem csak nekik kellett távozniuk – és nem is csak a MÁV-tól, hanem a minisztériumból is felmentettek embereket.

Bezárások

A vasúttársaság nyáron 10 mellékvonalát zárta be, Lázár János nyáron már elnézést is kért az utasoktól a balesetekért és késésekért.

Bécs elérhetetlen?

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról, hogy miközben a Magyarország közlekedéséért felelős miniszter azzal haknizik, hogy mi sem maradunk ki a vasút második fénykorából és hamarosan utolérjük Ausztriát, Bécset hamarosan nem hogy utolérni, hanem elérni sem lehet vonattal – írta Facebook-posztjában a Közlekedő Tömeg. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!