A Sztárbox és a Reggeli című műsorszámok egy-egy epizódja miatt eljárást indít az RTL szolgáltatója ellen a Médiatanács. A döntéshozók szerint feltételezhető, hogy a Sztárbox az erőszakos jelenetek bemutatása, valamint a trágár nyelvezete miatt negatívan befolyásolhatta a kiskorúak személyiségfejlődését. A Reggeli című műsor azért került bajba, mert élő adásban gúnyolták és alázták Fekete Pákót.  

Eljárást indítottak

A Sztárbox és a Reggeli című műsorszámok egy-egy epizódja miatt eljárást indít az RTL szolgáltatója ellen a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A Sztárbox november 5-i adását a szolgáltató a „tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott” kategóriába sorolta. A népszerű műsorban magyar sztárok bokszolnak egymással és a mérkőzések köré egy egész estés élő show-műsort készít a stáb. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Befolyásolja a kiskorúak személyiségfejlődését

A Médiatanács döntése szerint megalapozottan feltételezhető, hogy a műsor az erőszakos jelenetek bemutatása, valamint a trágár nyelvezete miatt negatívan befolyásolhatta a kiskorúak személyiségfejlődését. „Jelentős különbség fedezhető fel a professzionális ökölvívás közvetítése és a vizsgált műsorszám tartalma között” – írták közleményükben.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

„Az erőszak szabad áradása

A Médiahatóság szerint amíg a képzett sportolók betartják a szabályokat és a biztonsági előírásokat, „addig a műsorszám lényegében az erőszak szabad áradásának engedett teret”.

Nagy bunyó volt

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy a múlt vasárnap is nagy bunyó volt az RTL-en. A Sztárboxban a Michellin-csillagos séf, Rácz Jenő és a műsorvezető Istenes Bence esett egymásnak. A középsúlyú férfiak középdöntőjére került sor. Pontozással Rácz Jenő győzött, a meccs végén Istenes Bence nem akart kezet fogni a sztárséffel, mert – mint mondta – ordenáré dolgokat üvöltött neki meccs közben.

Nem barátok boxoltak

A meccs előtt Rácz Jenő arról beszélt az öltözőben, hogy nincs jóban az ellenfelével, ha megveri, nem fogja úgy sajnálni, mint előtte Kabát Petit, akit padlóra küldött. Istenes Bence a pozitív energiákat hozta szóba és azt, hogy ő is nagyon várja már a ringbe lépést mert sokat készült. A meccs előtt a nézők 60 százaléka úgy szavazott, hogy Rácz Jenőt várja győztesnek, a műsor társműsorvezetője, Csobot Adél, aki Bence felesége, felfüggesztette a műsorvezetést és a szurkolók közé ült, hogy szerelme közelében lehessen a ring mellett.

Nagyon egymásnak estek

Az első menet elején mindkét boxolót elkapta a hév, először Bence esett neki Jenőnek, majd Bence kényszerült védekezésre. Láthatóan kőkeményen küzdöttek, idegesen boxoltak, nagyon egymásnak mentek, keményen bunyóztak. A feszült box folytatódott a második menetben is. Úgy tűnt, hogy még be is szóltak egymásnak boxolás közben. A menet végén Rácz Jenő megsorozta Bencét, aki láthatóan elfáradt.

Bajban a Reggeli is

Az RTL csatorna október 25-ei Reggeli című műsora után az emberi méltóság vélelmezett megsértése miatt indított eljárást a Médiahatóság. A műsorvezetők vendége Fekete Pákó volt, akivel a közelmúltban megszerzett magyar állampolgárságáról beszélgettek.

Gúnyolódtak Fekete Pákón

A nigériai származású Fekete Pákónak gúnyolódó kérdéseket tettek fel a műsorvezetők arról, hogy miért tartott ilyen sokáig az állampolgárság megszerzése, majd elkezdték tesztelni a tudását az „Alkotmányos alapismeretek” című tankönyv kérdéseivel.

Megalázó helyzet

A Médiahatóság szerint ezt azért tették, hogy felhívják a figyelmet a hiányos ismereteire, és megalázó helyzetbe hozzák őt. Az így kialakult légkörben Pákónak választási lehetősége sem volt, csak mechanikusan próbálta megválaszolni a kérdéseket. A testület mindezeken felül több, külföldi hatóság alá tartozó műsorszám helytelen korhatár-besorolását is vizsgálta, írta meg a Telex. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: jelenet a Sztárboxból. Fotó: RTL