Vannak olyan szállodák, amelyek inkább bezárnak tavaszig a magas energiaárak miatt. A Magyar Szállodák és Éttermek szövetsége a hvg.hu megkeresésére mondta el, hogy az infláció és az emelkedő energiaárak miatt drámaian megnőttek a költségek, ezeket a költségeket azonban a vendégekre áthárítani lehetetlen.

Bezárhatnak

“Még csak most kapták meg az új szerződéseket a szállodák, így egy-két kollégától érkezett eddig csak tájékoztatás, hogy minden valószínűséggel október közepén, vagy január elején átmenetileg bezárnak április-májusig.” mondta a lapnak a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége, majd így folytatták:

Várható volt

“Sajnos várható, hogy ez a szám emelkedni fog” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Bajba jutott cégek

A napokban egyre aggasztóbb hírek jelentek meg az energiaárak emelkedése miatt bajba jutott cégekről, vannak olyan cégek, ahol tízszeres vagy még nagyobb áremelkedéssel kell számolni.

Az árképzés

Kérdésre, hogy mennyire tudják a szállodák üzemeltetői felmérni már most, hogy a téli időszakban milyen mértékben emelkednek majd a költségeik, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége azt válaszolta: az árképzés szinte már minden szállodában dinamikus, azaz sok tényező figyelembevételével kerülnek napi szinten kialakításra a szobaárak.

A foglalások

A szövetség arról is tájékoztatott, hogy az elmúlt két évben az ún. foglalási ablak, azaz a foglalás és az érkezés közti időtartam egyéni vendégek esetében átlagosa 3-7 napra rövidült, valamint a kisebb céges rendezvényes esetén is megfigyelhető a last minute jelleg.

Konferenciák

Éppen ezért a szövetség úgy véli, hogy csak a nagyobb konferenciák és csoportos foglalások esetében kötött szerződéseket érinthető az áremelkedésnek megfelelő árazás kérdése.

Újravizsgálják

“Ezt figyelembevéve egyre több esetben látjuk azt, hogy a szerződésbe belefoglalják a partnerek, hogy bizonyos mértékű infláció felett újravizsgálhatják a szerződött árakat.”

Lehetetlen áthárítani

“Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy az infláció és az emelkedő energiaárak miatti drámai költségnövekedést lehetetlen teljes égészében áthárítani a vendégekre” – mondták. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet:

Örülhetnek az együtt élő többgenerációs családok: nagyobb mennyiségű rezsicsökkentett gázt kaphatnak

Ezt is olvasd el!

Egy vidéki városban működő vállalat 100 millió forintot ad a dolgozóinak a rezsiemelés miatt

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels