A 2032-es idényig biztosan a Forma-1-es versenynaptár egyik helyszíne marad a Hungaroring, miután ötéves szerződéshosszabbítást írtak alá a 38. Magyar Nagydíj szombati napján, Mogyoródon.

Meghosszabbítják a szerződést

Az eredetileg 2027-ig érvényes megállapodás meghosszabbításáról Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára, valamint Stefano Domenicali, az F1 elnök-vezérigazgatója és Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója számolt be sajtótájékoztatón. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattinva éred el!

Teljesen meg kell újulnia a pályának

Schmidt Ádám a bejelentéskor elmondta, a versenysorozat jogtulajdonosa a hosszabbítás feltételéül szabta, hogy a 2026-os viadalig elvégezzék a Hungaroring teljes megújítását. A tervek szerint év végéig meg is születik a munkákra vonatkozó közbeszerzési eljárás eredménye – írta az MTI.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A honvédelmi miniszter írta alá

Ezt követően – a kormány támogató döntése után – 2024 elején lép hatályba a szerződés, és elkezdődhetnek az előkészületi munkák. Az államtitkár hozzátette, a szerződéshosszabbítást a Honvédelmi Minisztérium nevében Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter írta alá.

Folyamatosan a versenynaptárban

Mint ismert, a Forma-1-es Magyar Nagydíjat 1986 óta megszakítás nélkül minden évben megrendezték, ezzel a mogyoródi pálya Monza mögött a második azoknak a versenyeknek a rangsorában, amelyek folyamatosan szerepelnek a naptárban.

Az egész világ látja

Az államtitkár úgy vélekedett, hogy „ez a futam már régen túlmutat egy egyszerű sporteseményen: Magyarország egyik legfontosabb nemzetközi rendezvénye, amelyre minden évben külföldi szurkolók tízezrei látogatnak el hazánkba, a televíziós közvetítést pedig az egész világon látják”.

Nagy erőfeszítéseket tesznek

Stefano Domenicali úgy fogalmazott, minden egyes helyszínen és eseményen látni szeretnék azt az elszántságot és erőfeszítést, amelyet Magyarországon tesznek a fejlesztések, valamint a szurkolók kiszolgálásának javítása szempontjából.

Mindenki nagyon várja

„Különleges pálya ez, amit a gyönyörű magyar főváros, Budapest közelsége csak fokoz. Ezt a futamot minden versenyzőnk és szurkolónk nagyon várja” – tette hozzá az elnök-vezérigazgató.

A bejelentésen:

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Zrt. vezérigazgatója (b), Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelõs államtitkára (b2), Ariane Frank-Meulenbelt, a Hungaroring Zrt. alelnöke (b3) és Stefano Domenicali, a Forma-1 elnök-vezérigazgatója (j2) a Forma-1-es Magyar Nagydíj helyszínén, a mogyoródi Hungaroringen 2023. július 22-én. MTI/Czeglédi Zsolt

Teljesen megújul a pálya

Gyulay Zsolt azt mondta, a tervek szerint a 2026-os Magyar Nagydíjra teljes egészében megújul a pálya – a főépülettel, a főlelátóval és a szurkolói zónával együtt -, így az új szerződéses periódusban világszínvonalú környezetben láthatják vendégül a csapatokat és a szurkolókat.

Több százezren

A 38. Forma-1-es Magyar Nagydíj négy napja alatt – a jegyeladási adatok alapján – több mint 300 ezer nézőre számítanak Mogyoródon. Az időmérő edzést 16 órától rendezik, a 70 körös verseny pedig vasárnap 15 órakor rajtol.

’25-ig az M4 közvetíti

Az már tavaly eldőlt, hogy 2025-ig biztosan az M4 Sport közvetíti a Forma-1-et. A csatorna fennállása óta, hét éve adja a száguldó cirkusz futamait, amely hétről hétre minden huszadik embert leültet a TV elé Magyarországon. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattinva éred el!

Kiemelt kép: Fernando Alonso, az Aston Martin spanyol versenyzője a Forma-1-es Magyar Nagydíj harmadik szabadedzésén a mogyoródi Hungaroringen 2023. július 22-én – fotó: MTI/Czeglédi Zsolt