Egy férfi Budapesten, a Radnóti Miklós utcánál próbálta meg megszerezni egy nő nyakláncát, ám végül üres kézzel futott el, a körúton pedig a zsaruk is lekapcsolták.

Nyakláncot próbált meg ellopni

Az esetről a 168 óra oldala számolt be, mint írták rendőri intézkedés történt vasárnap délután egy Szent István körúti török étteremnél. A lap azt írja, hogy egy férfi a Radnóti Miklós utcánál próbálta megszerezni egy nő nyakláncát, üres kézzel elfutott, de a körúton elkapták. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az asszonyt visszaszerezte

A portál megkereste a rendőrséget is, a BRFK sajtóosztálya pedig azt nyilatkozta, hogy 14 óra 58 perckor bejelentés érkezett a rendőrség ügyeletére, miszerint a Hegedűs Gyula utca és Radnóti Miklós utca kereszteződésében egy férfi letépte egy nő nyakláncát, amit az asszony visszaszerzett, de a férfi elfutott a helyszínről.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Elfogták

Ezt követően a kerületi rendőrök a feltételezett elkövetőt az 5. kerületi Szent István körúton 15 óra 6 perckor elfogták, az 51 éves budapesti férfi elszámoltatása folyamatban van. Az eset során nem sérült meg senki, a 13. Kerületi Rendőrkapitányság lopás bűntett miatt indított eljárást.

Nem ritka a hasonló eset

Itt a BudapestKörnyéke.hu oldalán is beszámoltunk már arról, hogy a tolvajok nyakláncokra utaztak, márciusban például azt írtuk, hogy két tettes összesen négy időskorú, több esetben a betegségeik miatt nehezen mozgó nőt támadott meg annak érdekében, hogy elvegye tőlük az értékes nyakláncaikat. Ráadásul az egyik lopásnál az egyikük még dulakodott is egy nővel, amikor az áldozat megpróbálta tőle visszaszerezni a láncát.

Ez volt a módszerük

Az elkövetők a lopásaikat úgy hajtották végre, hogy bekövették a hazafelé tartó áldozataikat, majd az egyikőjük bement a kiszemelt nővel a lépcsőházba, megszólította őt, és kitépte a nyakából a láncot. Eközben a másik férfi kint figyelt és támasztotta az ajtót, hogy amikor a társa végez, könnyebben el tudjanak menekülni.

Budapesten bűnöztek

A vádirat szerint a két férfi Budapest 2., 6., és 11. kerületében, lépcsőházakban követték el a bűncselekményeket. Egy további esetben a 13. kerületben, a Victor Hugo utcában támadtak rá egy nőre.

A 13. kerületben nem jártak sikerrel

Ennél a lopási kísérletüknél egy boltból hazafelé tartó nőt szemeltek ki maguknak. Az idős nő a koránál fogva és a betegségei miatt csak lassan tudott járni, ezt használták ki a tettesek, akik odaléptek hozzá, majd az ő nyakából is kirántották a nyakláncot. Ugyanakkor a lánc kicsúszott a férfi kezéből, és beesett a nő ruhájába, így az elkövetők ekkor értékek nélkül menekültek el a helyszínről.

Sok pénzt szereztek

Lopásaik során összesen mintegy 700.000 forint értékben szereztek ékszereket a tolvajok, akiknek egyébként a 13. kerületi rablási kísérletüknél egy 150 ezer forint értékű láncot nem sikerült ellopniuk.

Erőszakot is alkalmaztak

A tolvajok legidősebb áldozata 81 éves volt a bűncselekmény elkövetésekor. A nő megpróbálta visszaszerezni a nyakláncát, és bátran meg is ragadta a támadója ruháját, miközben a másik kezével az ajtót próbálta meg becsukni. A támadó azonban nemvolt hajlandó lemondani a nyakláncról, ezért visszalökte a nőt, majd a bűntársával együtt elfutott a lépcsőházból.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet:

Kiemelt kép: Illusztráció