Szabadtéri szabadulós játékon ismerhetjük meg Budát nyomozás közben. A Margit-szigeten városnéző sétán borzonghatunk halálos történeteken. A szelídebbeket a megújult nádasdladányi Nádasdy kastély várja pompájában, este pedig ingyenes filmvetítéssel zárhatjuk a napot a Kopaszi-gáton.

Nyomozás Budán

Szabadtéri szabadulós játék során Budapest kevésbé ismert oldalát mutatja meg a Budastep csapata. Nem untatnak történelmi adatokkal, ehelyett városi pletykákat, érdekességeket gyűjtöttek össze a felhőtlen szórakozáshoz.

Gyilkosság történt a Gellért fürdőben

Kép forrása: rozsakunyho.hu

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Játék és szórakozás egyben

A játékban a fantáziára, kreativitásra, tudásra lesz szükség! A csapatok a közös munka során rejtvényeket fejthetnek meg, alkothatnak, játszhatnak és a játék végén egészen biztosan máshogy fognak nézni Budapestre.

Szentek, kolostorok, gyilkosságok a Nyulak szigetén

A tematikus városnéző séta keretén belül megismerhetjük a Margit-sziget három kolostorának, és a hozzájuk kapcsolódó szerzetesrendeknek a történetét.

A bűnös sziget

Megtudjuk, hogy a Margit-szigeten 750 éve brutálisan meggyilkoltak egy herceget, hogy egy magyar királynét a domonkosok szigeti kolostorába zártak. A résztvevők megtudják, hol van Szent Margit sírja, és hol őrzik ereklyéit, és azt is, vajon honnan ered a “kordában tart” kifejezés.

Megújulva vár a kastély

Kép forrása: Facebook/ nadasdladanyikastely

Legendák kastélya Nádasdladányon

A Nemzeti Kastélyprogram keretében megújult és turisztikai vonzerővé fejlesztett nádasdladányi Nádasdy-kastély az ünnepélyes átadás után újra várja a látogatókat! Az egykori grófi rezidenciában helyet kapott „A legendák kastélya” című kiállítás is. Nyitvatartás: Keddtől vasárnapig 10 és 18 óra között

Ingyenes filmvetítés a Kopaszi-gáton

Budapest leghangulatosabb szabadtéri vetítése várja a közönséget a Kopaszi-gáton. Az ingyenesen látogatható vetítéseken az ajándék frissítőt a Dreher 24 biztosítja a filmek mellé. Csak 18 év feletti vendégink részére. Csütörtök este a „Sing-énekelj” című filmet 21 órától vetítik. Buster Moon magyar hangja Nagy Ervin.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook.com/NagyErvinoldala