A Magyar Földrajzi Múzeumban háromnapos Nyuszi Muri veszi kezdetét.Agáron a Szabastrandon hétfőig tart a Húsvéti bárány- és sonkafesztivál. A Míves Tojás Múzeum kiállítása a Városháza Parkban a Budapesti Tavaszi Vásár forgatagában látható. Az Eiffel Műhelyházban Kereszt kantáták, az Operában a Parasztbecsület köszönti az ünnepet. Este évadnyitó buli lesz Sóskúton a Karavellában a CandyMen Duóval, a Várkert moziban a művészetkedvelőket Az én Rembrandtom várja.

Nagy Húsvéti Nyuszi Muri az érdi Magyar Földrajzi Múzeumban

HÚSVÉTI KÉZMŰVES VÁSÁR A MÚZEUM SÉTÁNYON április 16-18-ig (szombat-vasárnap-hétfő)
keramikus, ana-naturfarm kozmetikumok, kerámia virágok, növényi olajokból készült szappanok, ásványok, húsvéti ajándékok, Dévai Anita ékszer készítő mester, Csupasztehén Bőrdíszműves Manufaktúra és sok más várja a látogatókat.

Hétfőn családi nap lesz

Juhtúrós lepény, hagyományos füstölt főtt csülök, vegán ételek, csapolt sör, faszénen sült kürtöskalács és más finomságok a Nagy Húsvéti Nyuszi Murin. Családi nap a múzeumkertben Húsvét hétfőn 9.30 – 18 óra közt vár mindenkit!

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Az egész családnak

Húsvéti bárány- és sonkafesztivál Agárdon

A Szabadstrand ad otthon a négynapos Húsvéti Bárány – és sonkafesztiválnak. Családi programok, játszóház, sonkaevő verseny és koncertek várják a nagyérdeműt.

Programok minden korosztálynak

A Budapesti Tavaszi Vásár keretében

Míves Tojás Múzeum a Városháza Parkban

A tavaszi megújulás és felfrissülés jegyében vár az évszak egyik legnépszerűbb programja, a Budapesti Tavaszi Vásár március 26. és április 18. között a Városháza Parkban. Egyedi kézműves termékekkel, gasztronómiai különlegességekkel, hétvégenként családi programokkal és foglalkozásokkal, a Míves Tojás Múzeum állandó kiállításával és gyönyörű nosztalgia körhintával várnak sok-sok szeretettel mindenkit.

Húsvét Mascagnival az Operaházban

Pietro Mascagni egyfelvonásosáért valósággal megőrült a világ: váratlanul robbant be az operaéletbe ő maga, és merész, új témát feszegető operája is, amelyet százak utánoztak utána, s amellyel olyan sikereket aratott, amelyeket később egyetlen művével sem tudott túlszárnyalni. Mascagni a verismo egyik fő művét alkotta meg: operájában mindennapi hősöket láthatunk, akik saját, fékezhetetlen szenvedélyüknek válnak áldozatává.

Parasztbecsület

Rabul ejtő, érzéki muzsika, magával ragadó, feszült dráma. Szerelem, félténység – és bosszú.
Karmester: Kesselyák Gergely

Húsvét zenével

Kereszt kantáták az Eiffel Műhelyházban

Kantáták magyar és német nyelven, magyar és angol felirattal, először az Opera műsorán szombaton az Eiffel Műhelyházban.

Évadnyitó buli Sóskúton a Karavellában

Este 8 órától élő zenével a CandyMen Duó vár mindenkit, hogy táncra perdüljön a Sóskúton, a Karavella vadonatúj padlózott táncterén! Igazi nagyzenekaros koncertélmény, fantasztikus hangulat, mindössze a két fős CandyMen duo által! Palettán: Rockabilly, Rock, Pop, Country, Blues, Humor, Cukiság. Este 8 órától kifulladásig várnak mindenkit szeretettel!

Az én Rembrandtom a Várkert Bazárban

Az én Rembrandtom című kivételes dokumentumfilm minden eddiginél mélyebbre ás a Régi Mesterek művészetében, és megkísérli feltárni a festőfejedelmek motivációit. A Várkert moziban szombat este kerül vászonra.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/ muvelodesikozpont.szepesgyula