Légtérberepülést tart a Magyar Honvédség az augusztus 20-i légibemutató kapcsán hétfőn a kora délutáni órákban Budapesten.

Idén is lesz légiparádé

A Szent István napi programsorozat részeként augusztus 20-án 09.00 órától közel egyórás légiparádét láthat a Duna felett a budapesti közönség.

Az előkészület része

Ennek előkészítéseként hétfőn, 13:30-15:00 óra között katonai helikopterek és repülőgépek tartanak légtér berepülést Budapesten az augusztus 20-i légiparádé helyszínén.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Zaj és folyamzár

Az említett időszakban a Duna Parlament és Lánchíd közötti szakaszán megnövekedett hanghatásra, valamint részleges folyamzárra lehet számítani.

Csak kicsit akarnak zavarni

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát.

Európa legnagyobb tűzijátéka

„Augusztus 18. és 21. között a tavalyinál is több programhelyszín és hamisítatlan fesztiválhangulat várja a látogatókat. Az államalapítás ünnepén pedig Európa legnagyobb tűzijátékát tekinthetik majd meg az érdeklődők” – írta közleményében még június végén a magyar állami rendezvények kommunikációs ügynöksége.

Mindenki megtalálja a maga programját

Ahogy a Budapestkörnyéke.hu hírportálon beszámoltunk róla, a négynapos fesztiválon idősek és fiatalok, családok és baráti társaságok egyaránt megtalálhatják a kedvükre való programot – írták. Idén sem maradnak el a hagyományos állami programok: a tisztavatás, a légiparádé, a zászlófelvonás és a Szent Korona-látogatás, miként az egyházi események, az ünnepi szentmise és a Szent Jobb-körmenet sem.

Programok tárháza

Ezek mellett viszont a Szent István napi rendezvények – fogalmaztak – számos egyéb kikapcsolódási és szórakozási lehetőséget is kínálnak.

Rengeteg koncert lesz

Könnyűzenei koncertekkel várja majd a látogatókat a Szabadrét Fesztivál, a Retró Tabán színpada, a Road Movie Live és az Utcazene Fesztivál. Az Operett Korzó “fülbemászó slágerekkel”, a Panoráma Classical pedig klasszikus zenei előadással várja az érdeklődőket.

Kicsikre is gondolnak

A legkisebbek és szüleik a Varázsliget színes programkavalkádján szórakozhatnak. Idén is megnyitja kapuit a Magyar Ízek Utcája, lesz Csárdafesztivál, az úgynevezett street foodok kedvelőit a Food Truck Show várja – sorolták.

Kétszer annyi drón

A tűzijáték során uszályokról és pontonokról mintegy 40 ezer pirotechnikai eszközt lőnek majd fel 4,3 kilométer hosszan a Margit híd és a Petőfi híd között. Emellett a tavalyihoz képest kétszer annyi, hatszáz drón is hozzájárul majd a látványhoz.

Kiemelt kép: augusztus 20-ai légiparádé