Hétvégétől szabad az út a Blahán. Tervezetten szeptember végére készültek volna el a nagyobb forgalomkorlátozással járó munkák a kereszteződésben. A kivitelezés felgyorsításával azonban már 10 nappal korábban, várhatóan már most hétvégén véget ér az érdemi forgalomkorlátozás a Rákóczi út és a Nagykörút csomópontjában – derül ki Balogh Samu várostervező, kabinetfőnök Facebook posztjából.

A Blaha Lujza tér felújításáról itt a BudapesKörnyéke.hu oldalán is már több ízben hírt adtunk, legutóbb augusztus végén azt írtuk, hogy az ötödik üteméhez érkezett a tér felújítása, pár napra rá pedig arról adtunk hírt, hogy Karácsony Gergely főpolgármester személyesen látogatott ki a térre, hogy megnézze, lazsálnak-e a munkások. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fontos fejlesztési helyszín

„Ma azzal kezdtem a napot, hogy kimetróztam a Blahára, az egyik legfontosabb fővárosi fejlesztés helyszínére. Azért tettem, mert a napokban a Fidesz lakájmédiája azt hazudta harsogva, hogy az itt dolgozó munkások csak lazsálnak, emiatt tegnap pár eltévelyedett ember inzultálta is a dolgozókat.” – mondta akkor a főpolgármester a közösségi oldalára feltöltött videójában.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Átépítik a Blahát

Fotó: BPK

Atrocitások érték a munkásokat

A főpolgármester azt is elmondta a videóban, hogy az állítása szerint lakájmédiában megjelent hírek miatt atrocitások érték a téren dolgozókat, megdobálták őket flakonokkal és kiabáltak velük.

Megvédi a városért dolgozókat

„Tudom, hogy a történelemben minden aljas és szörnyű gyűlöletcselekedet aljas és hazug gyűlöletszavakkal kezdődött. Ez a propagandisták felelőssége. Az enyém pedig az, hogy megvédjem ettől azokat az embereket, akik a városért dolgoznak.” – tette hozzá Karácsony Gergely.

Ez a helyzet most

A Blahán zajló munkálatokról most Balogh Samu, a várostervező, kabinetfőnök adott hírt, mint bejegyzésében írja: “Az eredetileg tervezettnél hamarabb térhet vissza a forgalom a Blaha Lujza téri csomópontba!”

10 nappal korábban

“Ahogy korábban mondtuk, tervezetten szeptember végére készültek volna el a nagyobb forgalomkorlátozással járó munkák a kereszteződésben. A kivitelezés felgyorsításával azonban már 10 nappal korábban, várhatóan már most hétvégén véget ér az érdemi forgalomkorlátozás a Rákóczi út és a Nagykörút csomópontjában. Így július közepe óta először a Rákóczi úton és a Nagykörúton is újra 2×2 sáv lesz járható a buszsávok, illetve a villamosvágányok mellett.'”

A kereszteződés végleges kialakítása

“A következő időszakban csak kisebb munkálatokra kell számítani a csomópontban és közvetlen környezetében, így kisebb módosítások mellett (sávelhúzás, sávszűkítés) eredeti kapacitással folyhat az autóforgalom. Nagyobb, a sávok számát érintő korlátozásokra már csak október végén, az őszi tanítási szünet időszakában kell számítani. Ekkor készül el majd a kereszteződés végleges kialakítása.”

Időjárásfüggő feladat

“A most lezárt munkafolyamat, az aluljáró felülről történő szigetelése nagyon időjárásfüggő feladat, amit csak jó időben lehet elvégezni. Ezért kellett ezzel minél előbb végezni. A hátralevő munkák azonban könnyebben ütemezhetőek, így a forgalom minél kisebb korlátozásával járó ütemezés mellett döntöttünk.”

Kerékpársávok

“A fennmaradó, elsősorban a szegélyeket érintő kisebb munkálatok igénybe veszik az úttest szélét, így a kerékpársávok csak a csomópont teljes elkészültekor lesznek újra járhatók. A biciklizést kerékpáros nyomok felfestésével és alternatív útvonal kijelölésével segítjük a Blaha környékén.”

Villamosbarát lámpaprogram

“Hétfőtől visszaáll a villamosbarát lámpaprogram is a Nagykörúton, a csomópont eredeti kapacitásának visszaállításával már okafogyottá válik az ideiglenes intézkedés. A belső-erzsébetvárosi forgalomcsillapítás felfüggesztett intézkedései is visszaállításra kerülnek, ahogy azt korábban ígértük. Köszönjük minden Budapesten közlekedő türelmét! Egy csomópont felújítása átmeneti kellemetlenség, de utána mindannyian egy jobban működő várost kapunk majd vissza!” – zárta sorait a várostervező. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Blaha Lujza tér – Forrás: BPK