Nagyon könnyen megszűnhet a Sziget Fesztivál. Erről beszélt egy rádióinterjúban Demeter Szilárd, Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója. A magyar könnyűzenéért felelős miniszteri biztos hozzátette: ha a Petőfi Kulturális Ügynökség úgy dönt, akkor a Hajógyári-sziget hozzánk került részére nem engednek be semmilyen fesztivált.

Nagyon könnyen megszűnhet

 „A Sziget Fesztivál nagyon könnyen megszűnhet, hogy ha mi a Petőfi Kulturális Ügynökségben úgy döntünk, hogy a Hajógyári-szigetnek a hozzánk került, tulajdonunkba került részére nem engedünk fesztivált,” mondta a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója a SpiritFM adásában. Demeter Szilárd. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Semmilyen fesztivál nem lesz?

A magyar könnyűzenéért felelős miniszteri biztos is, hozzátette: „Onnantól kezdve nemhogy Sziget Fesztivál, hanem semmilyen fesztivál nincs a Hajógyári-szigeten.”

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A Petőfi Kulturális Ügynökség birtokolja

Demeter emlékeztetett: a Hajógyári-sziget teljes déli részét, az egykori goltftanya területét és azt a nyolchektáros területet is az általa vezetett ügynökség birtokolja, ahol a Sziget Fesztivál ideje alatt a VIP-kemping és a fesztivál pénzügyi bázisa is működik.

Kikerült belőle a magyar tulajdonrész

„Ha mi most nagyon befeszülnénk, akkor azt mondanám, hogy mivel kikerült belőle a magyar tulajdonrész – tehát Kádár Tamásékat kivásárolta az amerikai tulajdonos –, ezért nekünk nem érdekünk ezt a Sziget Fesztivált ilyen szempontból fenntartani. De nem gondolkodhatunk így, mert a Sziget Fesztiválnak a teljes kulturális hozadéka sokkal nagyobb annál, hogy én mit szeretnék a nyolc hektárunkon” – mondta a miniszteri biztos.

Évente kötnek szerződést

Demeter elmondta, hogy leült a Sziget Fesztivál szervezőivel, akikkel közölte, hogy innentől kezdve évente kötnek szerződéseket velük, hogy „a polgárok visszakaphassák a szigetet” – szemlézte a 444.hu.

Megvertek egy férfit

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról augusztusban, hogy négy fiatal eszméletlenre vert egy férfit a Szigeten. A férfit a helyszíni információk szerint „nyílt állkapocstöréssel, eszméletlenül szállítottak kórházba, altatták és lélegeztetőgépen volt”.

Tanúkat is kihallgattak

A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt írta, hogy az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság 3. Kerületi Rendőrkapitányságán súlyos testi sértés bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen kezdet meg a nyomozást. A rendőrök adatgyűjtést végeztek, felvételeket foglaltak le, tanúkat hallgattak ki.

Megsérült egy artista

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt,  súlyos baleset történt a Sziget Fesztiválon, egy artista sérült meg. A francia együttes tagjai egy darut használták a mutatványhoz, a daru egyik eleme becsípte a lány lábát és magával rántotta a mélybe a nézők szeme láttára. 

450 ezren buliztak

A szervezők szerint 2022-ben 450 ezren buliztak a fesztiválon, amelyet két év kihagyás után rendeztek meg a Hajógyári-szigeten. A fesztivál sztárfellépői közül kiemelkedett a nyitónapon fellépő Dua Lipa, a talán legnagyobb várakozásokat kiváltott Justin Bieber koncertje viszont nem mindenkinek tetszett. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a Sziget Fesztivál bejárata – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu