R. Kárpáti Péter és jegyese, Ilona sok munkával és szeretettel alakította ki őrbottyáni otthonát, amely pontosan olyan lett, amilyenre mind a ketten régóta vágytak.

Álomotthon

Színes növények, kinti konyha, friss zöldségek és gyümölcsök, valamint egy otthonos ház, ilyen környezetben tölti négy éve a mindennapjait R. Kárpáti Péter. A színész és jegyese sok munkával és szeretettel alakította ki őrbottyáni otthonát, amely olyan lett, amilyenre vágytak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Imádják a természetet

„Amikor otthagytuk a várost, egy ilyen természetközeli nyugodt otthont álmodtunk meg. Véletlenül jöttünk ide. Jó sok ingatlant megnéztünk, mire ez szembejött velünk. Nagyon tetszett az, hogy nyugalom van, a nagy kert, a sok a fa és a zöld, amik hozzák ezt a kis erdőszéli házikó feelinget, amit igyekeztünk is megtartani” – mesélte a színész.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Nagy kertjük van

A pár szeretett volna a házhoz egy nagy kertet is, de a házon, majd a kinti teraszon végzett munkálatok után ez csak tavaly tudott elkészülni. „A ház előtti kertben 480 tő növény van, és a kerttervezőnk úgy ültette be, hogy májustól októberig valami mindig virágozzon. Nem mindennap van időnk velük foglalkozni, de szükség van a folyamatos gondozásukra.”

Van kertészük

„Általában Ilonával ketten csináljuk, ha van szabadidőnk, szívesen gazolunk, kötözünk és locsolunk, de nagy segítségünkre van a kertészünk, Német Igor, aki gyakran eljön, és profi módon rendet tesz” – mesélte Péter. A ház mögött egy téglákból kirakott kinti konyha, valamint terasz is található.

Sokat grilleznek

„Rengeteg barátunk és a családunk is meg szokott minket látogatni. Itt szoktam ilyenkor főzni nekik bográcsban vagy grillezünk. Mellé néhány pohár fröccsöt fogyasztunk, és nagyokat beszélgetünk. Nyáron még moziesteket is tartottunk, például vetítettem a Viszkist, amire meghívtuk Ambrus Attiláékat is, akik a film után még sok érdekességet mesélt” – idézte fel a színész.

Nagy konyhakert

Nemcsak virágos-, hanem egy nagy konyhakerttel is rendelkeznek, ahol több zöldség- és gyümölcsültetvényük van. Bár nem minden hoz termést, ők próbálkoznak. „A kedvenc növényem a kertben jelenleg a két kivibokrunk. Egy lány és egy fiú is van, mert ezeket így kell egymás mellé ültetni. Most nagyon kíváncsian várjuk, hogy hoz-e termést, ez mindig nagyon izgalmas” – fogalmazott a színész.

Imádják a macskákat

A pár szereti a macskákat, kettőt tartanak: Sire Muczyfalvi Cicero Biden Amoret és Sire Muczyfalvi Lucretiust. A nappali egyik falát miért díszítik híres emberek macskával készült fotói. De hasonlóan kreatív képek vannak a mellékhelyiségben és a konyhában is – írja a Blikk.

Nagyon sok munka

„Ez az a ház, ahol igazán érzem az otthon, édes otthon feelinget. Ötvenhat éves koromra lett olyan otthonom, amiről mindig is álmodtam. Nem gondoltam volna, hogy egy embernek ennyit kell erre várnia, de most annál jobban tudom élvezni. Rengeteg meló és szeretet van benne. Sok átalakítást végeztünk, és még tervezünk is. Szeretnénk új konyhabútort, parkettát, de ezek horribilis összegek. Szépen gyűjtögetünk rá, aztán amikor összejön, megcsináljuk” – tette hozzá.

Híre szerepe

Több filmben és sorozatban is játszott, ír és írt show-forgatókönyvet, a Magyar Rádiónak kabarésorozatot írt, és rendez is. 1998-tól 2012-ig játszotta a Barátok közt sorozat egyik főszereplőjének, Berényi Andrásnak a karakterét.

Könyvei

2012-ben Péter könyve címmel önéletrajzi témájú könyve jelent meg. 2013-tól ismeretterjesztő dokumentumfilm-sorozat készítésébe kezdett, „Élet az élet után” címmel, a magyarországi halálközeli élmények jelenségköréről. Több könyvet is kiadott a témában. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: R. Kárpáti Péter – Forrás: Facebook