Elkezdődött a helyi lakosok parkolására fenntartott helyek felfestése a 6. kerületben. Terézváros önkormányzata közleménye szerint külön csíkozás jelzi majd, hogy hová állhatnak be autóikkal a pakolási engedéllyel rendelkező a kerületi lakosok.

Megkezdődött a felfestés

Megkezdődött a kizárólagos lakossági parkolók felfestése Belső-Terézvárosban, így sokkal könnyebben beazonosíthatóak lesznek ezek a helyek – írja terezvaros.hu. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Eddig táblákkal jelezték

Tavaly indult el a kizárólagos lakossági parkolás Terézvárosban: az arra kijelölt helyeken hétköznap este 6 óra és reggel 7 között csak a kerületi parkolási engedéllyel rendelkezők várakozhatnak autójukkal. Eddig KRESZ-táblák hívták fel a figyelmet a lehetőségre, de tervben volt, hogy felfestésekkel is megjelölik a lakossági helyeket.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

El is szállíthatják az autójukat

A BudaPestkörnyeke.hu hírportál megkeresésére a kerület sajtófőnöke közölte: azok, akik nem rendelkeznek terézvárosi lakcímmel és nincs engedélyük a kijelölt helyen parkolni, azok ugyannyi bírságot fizetnek, mintha nem vettek volna parkolójegyet. Vagy akár el is szállíthatják az autóikat.

Külön csíkozás jelzi a parkolóhelyeket

Szeptember 12-én megindult a kijelölt parkolók felfestése Belső-Terézvárosban a Terézvárosi Vagyonkezelő Zrt. megbízásából. Az aszfalton külön csíkozás fogja jelölni ezeket a parkolóhelyeket, amelyek mérete 5-5,5×2 méteres lesz – így pontosan látható lesz, hol, mekkora helyet lehet foglalni.

173 parkolóhelyet festenek fel

A sáv közepére pedig Terézváros logója kerül a még könnyebb beazonosítás érdekében. A munkák a Káldy Gyula és a Paulay Ede utcák környékén indultak el, a lakókat előre értesítette az önkormányzat. Az első ütemben a Liszt Ferenc tér, Jókai utca, Lázár utca, Király utca és a Bajcsy-Zsilinszky út határolta területen 173 parkolóhelyet festenek fel. 

Enyhülnek a parkolási gondok

A kizárólagos lakossági parkolás hamarosan elindul Külső-Terézvárosban is, itt is a táblák kihelyezésével kezdődik a folyamat. A lakossági parkolás a fizetős parkolózónák szeptember 5-től indult átalakításával, valamint a kedvezményes parkolóházi bérletekkel együtt jelenti azt az intézkedéscsomagot, amellyel jelentősen enyhülhetnek a terézvárosiak parkolási gondjai.

Több kerületben is bevezették már

Kizárólagos lakossági parkolást a 6. kerület mellett, a 7. és a 13. kerület is bevezetett már, és most szeptemberben az 5. kerületben is kialakítják az első ilyen parkolóhelyet.

Horváth Éva esete

A 24.hu a napokban írt nemrég arról, hogy Horváth Éváék ebédelni voltak Budapesten, a Jókai utcában. Találtak egy szabad parkolóhelyet, de itt megállva kerékbilincset kaptak.

Újfajta tábla

Mint kiderült ezt a helyet a helybelieknak tartották fent. A médiaszemélyiség mindenesetre azt írta az Instagramon, hogy “hat hónapja itt az utca végén, amit mi nem vettünk észre, van egy tábla, hogy nem lehet ide parkolni. Csak a lakosoknak. Ezért nemcsak megbüntettek minket, de még egy jó kerékbilincset is kaptunk”.

Kiosztotta a polgármester Horváth Évát

Terézváros polgármestere, Soproni Tamás saját Facebook-oldalán reagált Horváth Éva szavaira. Ennek lényege, hogy nem árt ismerni a közlekedési táblákat.

Tavaly kezdtek büntetni

2021 nyarán kezdték el kijelölni azokat a parkolóhelyeket Budapest 6. kerületének belső részén, amelyeket 18 óra és másnap 7 óra között kizárólag a helyi lakosok használhatnak. Tél óta pedig már megbüntették.

Egy éve kezdték el kijelölni a parkolókat

2021 nyarán kezdték el kijelölni azokat a parkolóhelyeket Budapest VI. kerületének belső részén, amelyeket 18 óra és másnap 7 óra között kizárólag a helyi lakosok használhatnak. Fél éve pedig már büntettek is. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: így néznek majd ki a helyi lakosok számára kijelölt parkolók Terézvárosban – Forrás: terezvaros.hu