A csepeli-agglomeráció legnagyobb városában, a 38 ezres Szigetszentmiklóson elintézte a polgármester, hogy az önkormányzat minden háztartásba két sebészeti maszkot küld, és ezen kívül még egy mosható textilmaszkot is kapnak a háztartások, közben a helyi termelők és kereskedők segítését kéri az emberektől.

Szigetszentmiklóson 46 főre emelkedett a karanténban lévők száma. A jelenlegi adatok szerint 5 koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván, több gyógyult is van a városban – mondta Nagy János, Szigetszentmiklós polgármestere.

A helyi városvezető felhívására a helyi óvodák, bölcsődék alkalmazottai textilmaszkokat kezdtek gyártani, hogy minél több szigetszentmiklósi biztonságosabban közlekedhessen az utcán a koronavírus-járvány miatt.

Nagy János, Szigetszentmiklós polgármestere – Forrás: Facebook/Nagy János

A polgármester azt is megszervezte, hogy a kicsinek cseppet sem nevezhető, 38 ezres város összes háztartásába elküldtek két-két darab sebészeti maszkot.

Nagy János arra kérte a társasházak lakóit, hogy mindenképpen engedjék be az épületekbe az önkormányzatnak azokat a munkatársát, akik a maszkokat viszik.

A nagyváros fiatal polgármestere azt is kérte a helyiektől, hogy a járvány okozta gazdasági válságot úgy csökkentsék helyben, hogy aki csak tud szigetszentmiklósi üzletben, vállalkozótól, gazdálkodótól vásároljon.

A vírus elleni védekezésre létrehozott helyi segélyszámlára volt, aki 1 millió forintot fizetett be – újságolt a település vezetője.

Sok adomány is érkezett az önkormányzathoz. Maszkokat, védőeszközöket, fertőtlenítőt és nagyon sok önkéntes segítséget ajánlottak fel a városnak. A polgármester szerint igazi lokálpatrióta összefogás alakult ki Szigetszentmiklóson az elmúlt hetekben.

A koronavírus-járvány miatt eddig Zsámbékon, Nagykovácsiban, Újpesten és Gyömrőn küldött az önkormányzat maszkot a helyieknek.

Kiemelt kép: Maszkokat gyártó üzem – Fótó: MTI/Czeglédi Zoltán