Az inverter által az okosotthonok és a napelemes rendszerek még intelligensebbé válhatnak. Azért fontos ez, hogy a rendszerek felkészüljenek a jövő energiamenedzsment kihívásaira. 

SolarEdge inverter a rendszer lelke

A SolarEdge Home rendszer részét képezik a napelemmodulok, a teljesítményoptimalizálók, az Energy Bank akkumulátor, a Home inline mérő, a Home EV töltő, illetve a smart energia eszközök. Nem hiányozhat természetesen a felsorolásból a Wagner Solar Hungária SolarEdge invertere sem.

A SolarEdge Energy Hub inverterek között megkülönböztetjük az egyfázisú és a háromfázisú berendezéseket. Az egyfázisú modell 99%-os hatékonyságú és 2005-ig túlméretezhető. Kiválóan menedzseli az akkumulátoros tartalékellátást és az intelligens energiaeszközöket. 

A háromfázisú inverter előnye, hogy rendkívül költséghatékony, okostelefonról üzembe helyezhető, illetve jövőbiztos, tehát támogatja az intelligens energiaalkalmazásokat, köztük a Home EV töltőt.

Mi a helyzet az energiatárolással?

A SolarEdge Home rendszer nélkülözhetetlen tagja az Energy Bank akkumulátor. A beépített monitoringszolgáltatásnak köszönhetően a működése és a töltöttsége valós időben ellenőrizhető. A maximális rendszerteljesítmény használhatóvá válik általa, illetve tartalék energiaellátást is biztosít. A telepítése nagyon egyszerű a SetApp alapú konfigurációval, és az akkumulátor védelme érdekében biztonsági funkciók is helyet kaptak. 

Az elektromos autótulajdonosok nagy örömére elérhető a SolarEdge új, Mode 3 elektromos autó töltője, amely a Home rendszerbe illeszkedő önálló készülék. A termék 22 kW-os háromfázisú kivitelben kerül bevezetésre, és egy akkumulátorral kombinálva megoldható általa a járművek éjszakai töltése. Ez egy jövőbiztos megoldás, hiszen a rendszerrel kompatibilis alkatrészeket tartalmaz. Természetesen a mySolarEdge alkalmazásból vezérelhető és ellenőrizhető. 

További tartozékok 

A SolarEdge inverterek mellett a rendszer olyan egységeket is tartalmaz, mint az S-szériás teljesítményoptimalizálók, amelyek akár nagy, 14,5 A áramerősségű modulok használatához is alkalmasak. 

A Smart Energy Management rendszerben az eszközök mintegy önálló ökoszisztémát alkotnak. Az új vezeték nélküli kommunikációs platform az elődjéhez képest nagyobb hatótávval és stabilabb működéssel rendelkezik, illetve telepítése is egyszerűbb és gyorsabb. 

Az inline mérő kiválóan illeszkedik a szabványos lakossági villamos elosztószekrénybe, és az adatokat 1%-os pontossággal képes kimutatni. Egy- és háromfázisú mérésre is alkalmas, továbbá integrálható a Smart Energy megoldásokkal is. Működése közben valós idejű monitoringot biztosít. 

A teljes rendszer telepítése által a háztartások energia menedzsmentje egyértelműen a jövő technológiáját használja. Az eszközök egyszerűen telepíthetőek, és a monitorozásuk is rendkívül könnyű, bárki számára értelmezhető.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.