Elromlott a lift, a dolgozóknak és a betegeknek is lépcsőzni kell a Semmelweis Egyetem Belgyógyászati és Hematológiai Klinikáján – erről készített rejtett kamerás felvételeket az RTL. Az egyetem szerint megjavították a liftet, de fél nap múlva újra elromlott.

Kézben viszik a betegeket

A Híradó riportjából kiderült, hogy egy kerekesszékes betegeket hárman vittek fel a lépcsőn. Egy daganatos megbetegedéssel küzdő nő pedig azt mondta, hogy nem ez az első eset. A Híradó kérdésére a Semmelweis Egyetem azt közölte, hogy már meg is javították a liftet. Néhány órával később viszont újra elromlott. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hetente többször elromlik

Minden emeleten ki van írva, hogy nem üzemel a lift. A csatornának az egyik nővér azt mondta, hogy 2-3 naponta elromlik és nem túl bizakodóak.  „Annyit mondtak a lifttel kapcsolatban, ez körülbelül csütörtök óta rossz, hogy ma próbáltak vele valamit csinálni, de külföldről kell hozzá alkatrész. Lehet, hogy ezen a héten nem is lesz.”

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

90 lépcsőfok

Nyilatkozott telefonon Híradónknak egy daganatos megbetegedéssel küzdő nő, aki azt mondta, hogyha nincs lift, 90 lépcsőfokot kell megtennie ahhoz, hogy eljusson a helyiségig, ahol a kemoterápiás kezelést kapja.

Kifulladnak a betegek

„Döbbentem vettem észre, hogy ismét rossz a lift. Ki van írva, hogy a lift jelenleg nem működik. Ott megtudtam, hogy tulajdonképpen nem jelenleg, hanem már napok óta nem. És bizony nekem más problémám is van, mire felballagok a lépcsőn, igencsak kifulladok, de mindenkinek pihenésre van szüksége a lépcsőmászás után.”

Hétfőn megjavították

A Semmelweis Egyetem hétfőn azt közölte, hogy a mai napon „a szakemberek megjavították” a liftet. Nem sokkal ezután felhívta a csatorna a kórházat telefonon, hogy valóban jó-e már a lift.

Újra elromlott a lift

„Megint rossz lett. Most szedte ki a portás a karbantartót a liftből” – mondta a klinika egyik dolgozója.  A Semmelweis Egyetemtől azt is szerette volna megtudni a Híradó, hogy mi okozza a liftek gyakori meghibásodását, erre azonban nem kaptak választ.

Több szakterületettel foglalkoznak

A Semmelweis Egyetemet 2018 óta Dr. Merkely Béla vezeti. Az intézmény oldalán ezt írják a klinikáról: szakmai tevékenysége a következő szakterületeket öleli fel: belgyógyászat, hematológia, immunológia, kardiológia, endokrinológia, anyagcsere-betegségek, onkológia és gasztroenterológia.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nincs fűtés

Két hete írtunk arról, hogy a János kórház Gasztroenterológiai Osztályán pedig a fűtés romlott el. Később kiderült, nemcsak ott fáznak a betegek, hanem 4 épületben rossz a rendszer. Az áldatlan állapotokról szóló cikket ide kattintva tudod elolvasni.

Ez is érdekelhet

Egy lift sem működött napokon át a Szent István Kórház sebészetén, kézben hozták le a súlyos betegeket az emeletről

Az RTL riportját itt tudod megnézni

Kiemelt kép: Semmelweis Egyetem Belgyógyászati és Hematológiai Klinikáján – Forrás: SE/Berebcz Valter