A legtöbb embertől azt halljuk, hogy nincs ideje olvasni. Hogy régen ugyan nagyon szerette a könyveket, de ma már semmi ideje nincs arra, hogy leüljön és olvasson. Ugye, te is kapásból ezt vágnád rá, ha megkérdeznének az olvasási szokásaidról?

Ha igen, akkor vess egy pillantást a telefon digitális jóllét szekciójára. Ha ugyanis csak tíz perccel kevesebbet mobilozol, máris el tudsz olvasni jó néhány oldalt, ami egyben azt is jelenti, hogy minden nap megismételve a dolgot, hamar ki is tudsz végezni egy regényt. Aztán még egyet.

Két legyet egy csapásra!

Ha ez még nem lenne elég érv az olvasás mellett, akkor bizony ott van a másik: ha az Oxford Corner Könyvesbolt angol könyvei közül válogatsz, és napi tíz percben azt/azokat olvasod, olvasgatod, akkor nem csupán az olvasás terén teszel hatalmas előrelépéseket, hanem a nyelvtanulás terén is.

Persze a nyelvtanulás mindenki számára első körben a nyelvkönyvek forgatásával, nyelvtanfolyamra járással és a házi feladatok megírásával egyenértékű, azonban ez közel sem ennyire egyszerű.

Nyelvet tanulsz ugyanis akkor is, amikor verseket olvasol, amikor a kedvenc történelmi korodról tájékozódsz, vagy amikor a 21. század társadalmi kérdéseiről olvasol tanulságos értekezéseket.

Igen, ez mind megtalálható a fentebb említett könyvesbolt kínálatában, csak a vegyes szekciót kell keresned.

FOMO-kór ellen is hatásos!

Persze leülni olvasni nem egyszerű, ezt mi is jól tudjuk. Az okostelefonunk applikációiban ott zajlik az egész világ minden történése. Ha nem nyomkodjuk, lemaradunk valamiről. Ha nem vagyunk online, kimaradunk valamiből. Bulik, koncertek, hírek, álláslehetőségek egész sora jelenik meg percenként a képernyőn. Hát csoda, hogy nem merjük letenni egy percre sem?

Holott nagyon is érdemes megszabadulni tőle, valamint azt tudatosítani önmagunkban, hogy a Fear of Missing Out tulajdonképpen némi tudatossággal legyőzhető. Ez ugyanis nem más, mint az attól való félelem, hogy ki- vagy lemaradsz valamiből vagy valamiről. 

Azonban ha erőt veszel magadon, és ezeket az angol nyelvű könyveket forgatod, akkor már nem azon fogsz aggódni, hogy az online világ mely eseménye úszik el előtted, hanem hajtani fog a kíváncsiság, hogy mi történik a szereplőkkel, valamint a sikerélmény, hogy egyre gyorsabban és könnyebben olvasol idegen nyelven.

Váljon szokássá!

Biztosan te magad is hallottad már, hogy 2-3 hétig kell ahhoz csinálni valamit, hogy szokássá váljon, és beépüljön az életedbe.

Ma már számtalan napló, határidőnapló, tervező kapható, amelybe szokásnapló is van beépítve, így nyomon tudod követni, hol tartasz ebben a fontos folyamatban. Ahhoz, hogy könyvhiány semmiképp se törje meg a sikerszériádat, mindenképpen tárazz be jól az Oxford Corner Könyvesbolt vegyes könyvei közül!

Ne feledd, az ízlésedet nem lehet és nem is szabad megerőszakolni, ezért csak olyat válassz, amit egészen biztosan szívesen olvasol majd!

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: oxfordcorner.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.