Napra pontosan három éve hunyt el Gesztesi Károly. Az ország egyik legnépszerűbb színésze és szinkronhangja 2020. január 4-én, autóvezetés közben lett rosszul és már nem sikerült megmenteni az életét.

Infarktust kapott

Az 56 éves színész a budapesti Ferdinánd hídnál vezette az autóját, amikor vezetés közben rosszul lett és infarktust kapott. Annyi ereje és lélekjelenléte még volt, hogy kocsijával félreálljon, ám hiába jött a gyors segítség, és próbálták 50 percen keresztül újraéleszteni, az orvosok nem jártak sikerrel. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el. 

Halála megrázta az országot

Elvesztése az egész országot, a barátokat és a kollégákat egyaránt megrázta, halála azonban imádott családjának fájhatott a legjobban. Talán éppen ezért olyan szép, hogy pont ők nem hagyták, hogy édesapjuk művészete és tudása elenyésszen.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A szellemi örökség

Gesztesi Károly szellemi örökségéről fia, Máté gondoskodott. A művész bibliai hangoskönyvét ugyanis ő fejezte be, ezzel is továbbadva az utókornak apja hitét. Gesztesi színpadi alakításai és dalai halála óta is velünk élnek. Végső nyughelyén, a budakalászi Csalogány utcai temetőben a mai napig őrzik az emlékét – írta meg a Blikk.

Gránit sírkő a budakalászi temetőben

A sírkövet 2021 júniusában avatták fel a budakalászi temetőben. A kő a legnemesebb gránitból készült, barna és fekete színekben pompázik. Nem hivalkodó, mégis méltó Gesztesi Károly színészi nagyságához – írta akkor a lap.

Bibliai idézet arany színnel

A feliratra a színész nevét és születésének, illetve halálának évszámát írták rá, alá pedig egy arany színű bibliai idézetet véstek. „Megelevenít minket két nap múlva, a harmadik napon feltámaszt bennünket és élni fogunk ő előtte!” – olvasható a sírhelyen.

Csaknem 200 millióért kelt el

A BudaPestkörnyéke.hu írta meg, hogy új tulajdonosa van Gesztesi Károly budakalászi házának. A nyolc szobás ingatlan közel 200 millióért kelt el, vagyis mind az 5 gyermeke csaknem 40 millió forintot örökölt a művésztől.

Lenyomták az árát

Az örökösök tavaly nyáron hirdették meg és 220 millió forintot kértek a közel ezer négyzetméteres telken felhúzott 217 négyzetméteres, nyolcszobás házért. Ám so­káig nem találtak vevőre, ezért később levitték az árat, 200 millióért volt fent több, ingatlanokkal foglalkozó oldalon.

Egy házaspár vette meg

2021 áprilisában egy házaspár vásárolta meg a csodás házat, amelyre a tulajdoni lap szerint 91 mil­liós jelzáloghitelt vettek fel.

Imádta ezt a házat

A tragikus hirtelenséggel elhunyt színész egyébként imádta ezt a házat, ami mediterrán stílusban épült. Minden szegletét szerette, ugyanis a saját ízlése szerint tudta berendezni azt. „Ez tulajdonképpen egy legényház, egyedül élek itt, de a gyermekeim bármikor jöhetnek hozzám” – nyilatkozta 2013-ban a néhai színművész.

Otthonaként tekintett rá

A budakalászi ingatlan egyébként már a 27. lakása volt, ám mégis valamiért erre tekintett igazán otthonaként. Még annak ellenére is, hogy 2016-ban egyszer meg akart tőle válni, ám végül meggondolta magát.

Itt akarta tölteni a nyugdíjas éveit

Gesztesi azt is elmondta a sajtónak, hogy Budakalászon akarta tölteni a nyugdíjas éveit, ami nem meglepő, hiszen a két lakásból álló ház egyikében a színész élt, míg a másikban a második felesége, Nikolett és három közös gyerekük Márk, Dávid és Áron. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el. 

Kiemelt kép: Gesztesi Károly. Fotó: MTI