Napirend előtti felszólalásokkal kezdődött az országgyűlés mai napja. Az ellenzéki és a kormánypárti politikusok alaposan kiosztották egymást. Az ellenzéki felszólalások központi eleme az igazságügyi miniszter helyettesének, Völner Pálnak a korrupciós botránya volt. Az ellenzék a miniszter, Varga Judit lemondását követelte és megkérték: menjen inkább szelfizgetni, mert ha nem tudott arról, hogy a bizalmasa milyen korrupt, akkor alkalmatlan miniszternek. A kormánypárti képviselők megpróbálták visszaverni a támadást, de az igazságügyminiszter, Varga Judit nem segített nekik, mert ma sem mondott bizalmasának korrupciós ügyéről semmit a nyilvánosságnak, inkább elutazott Olaszországba.

Csúszópénzek

Ahogy az várható volt, a parlament mai ülésének egyik főszereplője a csúszópénzek elfogadásával vádolt Völner Pál, az igazságügyi miniszter helyettese, Esztergom térségének országgyűlési képviselője volt. A politikus nem vett részt az ülésen, egy levelet küldött a mentelmi bizottságnak, melyben leírja, hogy támogatja a mentelmi jogának a felfüggesztését. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Rendszeresen kapott milliókat

Völner Pált azzal gyanúsítja az ügyészség, hogy rendszeresen elfogadott 5 millió forintot a Bírósági Végrehajtó Kamara elnökétől, annak érdekében, hogy olyan döntéseket hozzon a minisztérium, amely anyagilag kedvező a végrehajtók számára.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

4 milliós végkielégítés

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke Völner Pál vesztegetési ügyével kapcsolatban kifogásolta, hogy Völner ugyan lemondott az államtitkári pozíciójáról, de a képviselői mandátumáról nem. Hozzátette: a korrupcióval vádolt Völner Pál egy bűnöző és nemsokára börtönbe fogják vinni, ennek ellenére mégis kaphatott 4 millió forint végkielégítést a lemondása után.

Közokirat hamisítás

Keresztes László Lóránt, az LMP képviselője elmondta, hogy Völner Pál vesztegetési botránya miatt le kellene mondania Varga Judit igazságügyi miniszternek, majd sorolta, hogy mely fideszes képviselők ellen zajlik korrupció miatt eljárás: Nagy János az agrárminisztérium helyettes államtitkárát vesztegetéssel és közokirat hamisítással vádolják, majd folytatta a sort.

Vesztegetés, csalás

Boldog István fideszes képviselő az Országgyűlés Költségvetési Bizottságának az alelnöke, miközben őt is vesztegetéssel vádolják, mégis továbbra is dolgozhat és szavazhat a parlamentben – mondta az LMP képviselője. Hozzátette: Simonka György fideszes képviselő sem maradt ki a sorból, aki bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás vádjával áll a bíróság előtt. Ő sem mondott le, ő is szavazhat a magyar emberek ügyeiről – tette hozzá az LMP politikusa.

Ne puffogjon

Az ülés során Kövér László házelnök leszólt a pulpitusról és Szabó Tímeának azt mondta „Ne puffogjon képviselő asszony”, majd elmagyarázta a képviselőknek, hogy nem lesz az jó, ha egymás szavába vágnak és folyton bekiabálnak.

Vállalta a politikai felelősséget

Rétvári Bence, államtitkár azzal vágott vissza az ellenzéknek, hogy a baloldalon az elmúlt 30 évben semminek sem volt következménye. Szerinte most az történt, hogy Völner Pál vállalta a politikai felelősséget és amikor meggyanúsították, lemondott.

Semmiért sem vállalnak felelősséget

Az államtitkár az ellenzék szemére vetette, hogy az ellenzéki oldalon nem vállalta a politikai felelősséget: Czeglédi Csaba, Lakner Csaba vagy Cseh Katalin. Rétvári Bence szerint a baloldalon semmiért sem vállalnak felelősséget.

Városháza-ügy

Dömötör Csaba, államtitkár szintén arról beszélt, hogy az ellenzéki oldalon semminek sincs következménye. A Völner Pál miniszterhelyettes vesztegetési ügyéről nem beszélt, viszont szerinte a Városháza-botrány miatt le kellene mondania Karácsony Gergelynek.

Lába sem érné a földet

Szabó Tímea az ülésen elmondta, normális országban a miniszterek lemondanak akkor, amikor a bizalmasukat, helyettesüket súlyos korrupcióval vádolja az ügyészség. Mind mondta: egy normális országban Varga Judit igazságügyi minisztert úgy penderítenék ki a hivatalából, hogy a lába sem érné a földet.

Kerüli a Parlementet

Varga Judit igazságügyi miniszter meglepően csendben van helyettese korrupciós ügyével kapcsolatban. Semmit sem mondott a nyilvánosságnak, csak a minisztérium adott ki korábban egy szűkszavú közleményt. A miniszter a Facebook posztjai alapján Varga Judit ma Olaszországba utazott, az elmúlt napokban korcsolyázott a műjégpályán, kutyamenhelyen járt, lámát simogatott vagy éppen a Forma1 új világbajnokának gratulált. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Varga Judit és Völner Pál – Forrás: Facebook/Varga Judit