Oszter Sándor halálával lánya, Oszter Alexandra nyakába szakadt a birtok, amely erdőtől a szántóföldig mindent magában foglal Diósjenőn. A színésznő mindent megtesz, hogy édesapja munkáját megőrizze az utókornak.

Nem áll meg az élet

Elképesztő fájdalom nehezedett az Oszter családra 2021-ben, amikor a családfő váratlanul elhunyt. Ahogy írtunk róla, a hatalmas birtokon, amelyet Oszter Sándor évek kemény munkájával alakított ki, nem állhatott meg az élet. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mindent továbbvisz

„Rám maradt a birtok a szántókkal, erdőkkel együtt. Nagyon gyorsan bele kellett tanulnom a gazdálkodásba, vizsgákat tettem le, hogy tovább vihessem mindazt, amit apukám itt hagyott. Édesapám olyan elegánsan ment el, ahogy élt. Szenvedés nélkül hagyott itt minket” – mondta a színésznő.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Beszél hozzá

„Elfogadtam, hogy már nincs köztünk, de azért szoktam hozzá beszélni és be szoktam számolni neki arról, hogy mi történik a birtokon. Nehéz ott élnem, ahol ő is élt, de szeretnék mindent továbbvinni” – árulta el a színésznő, aki színházi munkái mellett éjt nappallá téve dolgozik a gazdaságban.

Beszéltek a tervekről

„Édesapám mindent magával vitt a sírba, rengeteg munka várt rám, mikor elment. Beleértve az adminisztrációt is. Érdekes, hogy az utolsó nyarán – amikor az első művészeti tábort csináltam ott – megkérdezte, hogy mi a tervem a gazdasággal. Azonnal rákérdeztem, hogy ’Papa, ugye nem akarsz elmenni?’. Talán volt benne egy ilyen érzés.” – írja a Blikk.

Táborokat akar

„Korábban sose kérdezte ezt, de elmondtam neki, hogy látogathatóvá szeretném majd tenni, hogy ilyen táborokat szeretnék még szervezni. Nagyon tetszett neki az ötlet” – mondta Oszter Alexandra, akinek számtalan terve van.

Alkotótábotokat tart

„A gazdaságban rengeteg a munka. Szeretnék továbbra is táboroztatni vagy akár festészeti hétvégéket tartani. Nagyon szeretek a 9-13 éves korosztállyal foglalkozni, de már felnőttek is jelezték, hogy szívesen jönnének alkotótáborba. Szeretném a birtok egy részét felújítani olyanná, ahol egy család is eltölthetne egy hétvégét. Ahogy múzeumot is nagyon szeretnék édesapám emlékére” – idézte fel Oszter Alexandra.

Esküvőket szeretne

„Van egy felszentelt templom is a birtokon, így akár esküvőknek is helyet tudnánk adni. Rengeteg felújítás szükséges, sok segítség kell, nyakig benne vagyok, meglátjuk, hogyan alakul” – tette hozzá tele tervekkel Oszter Alexandra.

Nem árulja a birtokot

Oszter Alexandra elmondta, hogy korábban jelentek meg olyan hírek, miszerint árulják a diósjenői birtokot, erről szó sincs.

Ezt szeretné a birtokkal

Szeretném megtartani a birtokot, és amolyan kulturális központot kialakítani itt kis házakkal, ahol lehetne rajztábor vagy drámatábor gyerekeknek. Járnák az erdőt, megismernék a fákat, a gyógynövényeket, közben pedig alkotnának. Felnőtteknek vendégházakat is szeretnénk kialakítani.

Hagyományokat őrizne

Hozzátette: A hagyományőrző kultúrát akarjuk ápolni és hirdetni! Biztos vagyok benne, édesapám is örül, ha látja odafentről, hogy becsben tartom és jó célokra használom a hagyatékát. Persze, ez a jelenlegi, bizonytalan gazdasági helyzetben nem olyan egyszerű, de bízom benne, hogy sikerül hamarosan valóra váltanom a terveimet. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Oszter Alexandra – Forrás: Facebook