Oszter Sándor halálával lánya, Oszter Alexandra nyakába szakadt a birtok, amely erdőtől a szántóföldig mindent magában foglal Diósjenőn. A színésznő mindent megtesz, hogy édesapja munkáját megőrizze az utókornak.

Nem áll meg az élet

Elképesztő fájdalom nehezedett az Oszter családra 2021-ben, amikor a családfő váratlanul elhunyt. Ahogy írtunk róla, a hatalmas birtokon, amelyet Oszter Sándor évek kemény munkájával alakított ki, nem állhatott meg az élet. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mindent továbbvisz

„Rám maradt a birtok a szántókkal, erdőkkel együtt. Nagyon gyorsan bele kellett tanulnom a gazdálkodásba, vizsgákat tettem le, hogy tovább vihessem mindazt, amit apukám itt hagyott. Édesapám olyan elegánsan ment el, ahogy élt. Szenvedés nélkül hagyott itt minket” – mondta a színésznő.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Beszél hozzá

„Elfogadtam, hogy már nincs köztünk, de azért szoktam hozzá beszélni és be szoktam számolni neki arról, hogy mi történik a birtokon. Nehéz ott élnem, ahol ő is élt, de szeretnék mindent továbbvinni” – árulta el a színésznő, aki színházi munkái mellett éjt nappallá téve dolgozik a gazdaságban.

Beszéltek a tervekről

„Édesapám mindent magával vitt a sírba, rengeteg munka várt rám, mikor elment. Beleértve az adminisztrációt is. Érdekes, hogy az utolsó nyarán – amikor az első művészeti tábort csináltam ott – megkérdezte, hogy mi a tervem a gazdasággal. Azonnal rákérdeztem, hogy ’Papa, ugye nem akarsz elmenni?’. Talán volt benne egy ilyen érzés.” – írja a Blikk.

Táborokat akar

„Korábban sose kérdezte ezt, de elmondtam neki, hogy látogathatóvá szeretném majd tenni, hogy ilyen táborokat szeretnék még szervezni. Nagyon tetszett neki az ötlet” – mondta Oszter Alexandra, akinek számtalan terve van.

Alkotótábotokat tart

„A gazdaságban rengeteg a munka. Szeretnék továbbra is táboroztatni vagy akár festészeti hétvégéket tartani. Nagyon szeretek a 9-13 éves korosztállyal foglalkozni, de már felnőttek is jelezték, hogy szívesen jönnének alkotótáborba. Szeretném a birtok egy részét felújítani olyanná, ahol egy család is eltölthetne egy hétvégét. Ahogy múzeumot is nagyon szeretnék édesapám emlékére” – idézte fel Oszter Alexandra.

Esküvőket szeretne

„Van egy felszentelt templom is a birtokon, így akár esküvőknek is helyet tudnánk adni. Rengeteg felújítás szükséges, sok segítség kell, nyakig benne vagyok, meglátjuk, hogyan alakul” – tette hozzá tele tervekkel Oszter Alexandra.

Nem árulja a birtokot

Oszter Alexandra elmondta, hogy korábban jelentek meg olyan hírek, miszerint árulják a diósjenői birtokot, erről szó sincs.

Ezt szeretné a birtokkal

Szeretném megtartani a birtokot, és amolyan kulturális központot kialakítani itt kis házakkal, ahol lehetne rajztábor vagy drámatábor gyerekeknek. Járnák az erdőt, megismernék a fákat, a gyógynövényeket, közben pedig alkotnának. Felnőtteknek vendégházakat is szeretnénk kialakítani.

Hagyományokat őrizne

Hozzátette: A hagyományőrző kultúrát akarjuk ápolni és hirdetni! Biztos vagyok benne, édesapám is örül, ha látja odafentről, hogy becsben tartom és jó célokra használom a hagyatékát. Persze, ez a jelenlegi, bizonytalan gazdasági helyzetben nem olyan egyszerű, de bízom benne, hogy sikerül hamarosan valóra váltanom a terveimet. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Oszter Alexandra – Forrás: Facebook