Bámulatos gyorsasággal gyógyul Levente, akivel mág májusban történt egy borzasztó baleset. Napokig élet-halál közt lebegett, de szerencsére állapota napról-napra jobb.

Sokat fejlődik

„Dolgozom a mozgásomon, a látásomon, és fejlesztem a memóriám” – mondta el karácsonyi videójában a balesetben súlyos megsérült Földesi Levente. A háromnapos osztálykiránduláson részt vevő gyerekek a strandon lévő sportpályán játszottak, amikor kidőlt a focikapu. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mentőhelikopter érkezett

A parton szolgálatot teljesítő mentőtiszt azonnal megérkezett a baleset helyszínére és megkezdte az ellátást, emellett a táborban állomásozó Országos Mentőszolgálat esetkocsija és annak szakszemélyzete is jelen volt, valamint perceken belül mentőhelikopter is érkezett.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Elindult a gyógyulás útján

Mint a Ripost beszámolójából kiderül, nehéz hónapok állnak a Földesi család mögött, de év végére elkezdtek jóra fordulni a dolgok. Levente azóta bár apró, kis lépésekben, de elindult a gyógyulás hosszú útján: felébredt, önállóan lélegezni kezdett, majd június közepén már meg is szólalt.

Saját maga köszönte meg a támogatást

„Levi beszél! Lassan, de érthetően és mindent! Az előbb például azt mondta, hogy »kemény vagyok, mint a teszkós kifli«” – mesélt édesanyja az akkori hatalmas eredményről. Levente karácsony előtt megható videóüzenetben számolt be arról, hogy van és köszönte meg az embereknek a támogatást, amit családjuk kapott az elmúlt hónapokban.

Itt a megható üzenet

Valóra vált reményük

„Nekem az idei ünnep az eddigi leghálásabb, mert májusban túléltem, itt lehetek” – mondja a videóban Levi, aki vágyairól is mesélt: szeretne felzárkózni a kortársaihoz. Év végére pedig megtörtént, amiben reménykedett a Földesi család: Levente megtette első szabadtéri lépéseit, már bot nélkül.

Mindez videón

Így segíthetsz

Az út még nagyon hosszú a teljes gyógyulásig, és a családnak minden támogatás jól jön ahhoz, hogy minden ehhez szükséges dolgot biztosítani tudjanak Leventének. A fiú édesanyja festőnő, az Összefogás Földesi Leviért Facebook-oldalon megtalálható festményeinek megvásárlásával te is segíthetsz.

Újabb előrelépés

Pár nappal ezelőtt édesanyja Facebook-posztjából az is kiderült, hogy bár az olvasás nem tartozik a napi feladatok közé, de kiderült, Levi számára a tankönyvi betűméret is kirajzolódik, nem folyik össze számára. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünk forrása a Facebook.)