Az együttes énekesnője, Fatima nem csak a mindennapi megélhetését fizette a 4 millióból, de egy autót is vásárolt. A koncert után derült ki, hogy nem jött be annyi bevétel, ami fedezné a felvett előleget.

A vártnál kevesebb jegyet adtak el

Ugyan nagy sikert aratott a Fekete Vonat együttes Papp László Budapest Sport Arénában rendezett koncertje, az eladott jegyek szám a szervezők szerint meg sem közelítette a zenekar által megálmodott szintet, így gazdaságilag nem volt kifizetődő a buli. A három főszereplő eredetileg úgy számolt, hogy több millió forintot keres majd a visszatérő koncerten. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Akár 20 milliót is kereshettek volna – fejenként

Ha teltházas lett volna a buli, vagyis jegyet vett volna 12 500 ember, ha sikerült volna elintézni, hogy állami támogatással, ingyen kapják meg a helyszínt, és Junior be tudta volna húzni azokat a szponzorokat, akikkel a rendezvény előtt tárgyaltak, fejenként akár 20 millió forint ütötte volna a markukat – összegezte a Ripost. A dolgok azonban másként alakultak. A szervező szerint a jegyek kétharmada ment csak el, a helyszínért fizetni kell és a szponzorok sem szálltak be pénzzel

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Milliós előleget kértek

A Fekete Vonat két tagja, Fatima és Beat az előzmények tudatában egy nagyobb összeget kértek előlegként. A pénzre szükségük is volt. Az énekesnő a biztos állását hagyta ott a koncertért, mert a próbák rengeteg elfoglaltságot jelentettek. Beat pedig nagy családot tart el, volt hova tenni a plusz bevételt. L.L. Junior volt az egyetlen, aki nem kért előleget, és aki a botrány kirobbanása után azt nyilatkozta, hogy a rá eső részt felajánlja a Cseppkő Gyermekotthoni Központnak.

Autót is vett magának

Fatima egyébként nem csak a megélhetését finanszírozta az előlegből, de a lap értesülései szerint egy autót is vett magának, amit szerencséjére meg is tarthat. A buli szervezője, Balassa János, a produkciót szervező InConcert Produkció ügyvezetője ugyanis azt nyilatkozta a lapoknak, hogy nem kéri vissza a pénzt a zenészektől, mert érdemesnek tartja Fatimát és Beatet arra, hogy megkapják ezt a pénzt. 

Ügyvédhez mennek

A legfrissebb hírek szerint egyébként a két muzsikus ennek ellenére sem nyugszik bele, hogy így jártak, ügyvédhez fordulnak és azt remélik, hogy a fejenként 4 millió felett még kapnak valamennyi pénzt. 

Több év kihagyás után álltak össze

Ahogy írtunk róla, a Fekete vonat nevű formáció jó ideje nem zenált már együtt. L.L. Junior a közösségi oldalán jelentette be tavaly ősszel, hogy újra koncertezni fognak.  A népszerű zenész az Instagram-oldalára töltött fel egy videót, amelyben elmondta a követőinek, húsz évet követően fognak ismét együtt zenélni.

Szombaton megtartották a koncertet

Január 7-én fel is lépett a Fekete vonat a Papp László Sportarénában. Nem volt semmi gond, minden a tervek szerint alakult. A koncert teltházas volt, így mindenki azt hihette, hogy a zenészek szépen kaszáltak.

Kiakadt Fatima

„Nekünk nem ez lett ígérve… El lett előttünk húzva a mézes madzag, hogy mennyi pénzt kaphatunk, de most nem akarják odaadni, merthogy veszteséges lett a koncert. Efelől vannak kétségeim, de majd az ügyvédeim és a könyvvizsgálók rendbe teszik a számokat. Ki fogok állni az igazamért, mert megkárosítottak” – mondta Mohamed Fatima a Fekete Vonat visszatérő sportarénás koncertjéről.

Vita, majd lemondás

Az énekesnő állítása szerint a próbák miatt még a biztos állását is ott hagyta, a szervezőktől négymillió forint előleget kapott. A Blikk úgy tudja, hogy a három énekes és a szervezők között komoly vita alakult ki az este után.

Ez volt az utolsó koncertjük

Idén május 6-án lett volna még egy koncertje a Fekete Vonatnak a Budapest Parkban. Hatalmas show-ra készültek, ám ez elmarad, mint mondják, rajtuk kívül álló okok miatt. A koncert nem kerül pótlásra, így minden bizonnyal az Aréna-koncert volt az utolsó közös fellépésük L.L. Junioréknak.

L.L. Junior megerősítette a szomorú hírt

A rapper saját közösségi oldalán tudatta követőivel: nem fognak többet közösen zenélni Fatimával és Beattel. Sajnálatát fejezte ki, hogy a Budapest Parkban már nem lépnek fel, de elmondása szerint több ilyen nagy koncertet már nem tudnak vállalni. Ugyanakkor annak örült, hogy ennyi néző megtisztelte őket. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Fekete vonat. Fotó: 24.hu