Óriás darazsak okoznak riadalmat a főváros 3. kerületében. Egy Csillaghegyen élő család számolt be arról, hogy elszaporodtak a 2-3 centisre nőtt rovarok, és tenni kell valamit, mert van egy kisbabájuk, akit nagyon féltenek a csípésüktől. Korábban Szentendrén okozott kis híján tragédiát egy iskolában egy darázscsípés.

Óriás darazsak Csillaghegyen

Óriás darazsak lepték el egy család udvarát a 3. kerületben, Csillaghegyen. Az állatok hossza a 2-3 centimétert is elérheti. Az egyik ott lakó azt mondta: a saját kertjükbe se szívesen mennek ki, ugyanis feleségével van egy kisbabájuk és félnek, hogy a darazsak megcsípik a kisbabájukat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Napi rendszerességgel

„Pár hete napi rendszerességgel megjelennek az óriás lódarazsak a kertünkben. Mi az Attila utca és a Bárdi mögötti részen lakunk, itt bukkantak fel az állatok. Egyelőre csak egy szomszéddal beszéltünk, ő is jelezte, hogy már náluk is vannak” – fogalmazott a lakó.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

„Ez nem állapot”

„Fogalmam sincs hol lehet a fészkük. Ugyanakkor ez nem állapot. Van egy 5 hónapos kisbabánk, akit féltünk. A feleségem nem mer kiülni a kertbe, mert mindig megjelennek a darazsak. Még szerencsére nem csípett meg minket egy se, de nem a picin akarjuk kipróbálni, hogy allergiás-e a csípésre” – tette hozzá a férfi a Metropolnak.

A lakásba is beszálltak

A darazsak az eddigi tapasztalatok szerint általában párosával jönnek és az orgonabokor körül röpködnek, de előfordult az is, hogy beszálltak a lakásba.

Vészhelyzet Szentendrén

A Budapestkörnyéke.hu írt arról korábban, hogy lódarázs csípett meg egy kisfiút, akinek néhány perc alatt súlyos allergiás tünetei alakultak ki Szentendrén. Egy tanárnőnek, az iskola védőnőjének és egy Epipen tollnak hála nem történt tragédia. 

Feldagadt a szája

„Az intézmény udvarán csípte meg a kisfiút a lódarázs, de a csípés után még nem látszott semmi rajta. Miután bementek a tanterembe, elkezdett viszketni és felhólyagosodni a gyerek bőre, ráadásul a kisfiú később arra is panaszkodott, hogy dagad a szája” – nyilatkozta a védőnő.

Súlyos volt a helyzet

„A tanító egyből felismerte az allergiás reakció súlyosságát, és elvitte a gyereket az iskola orvosi rendelőjébe. A védőnő is azonnal konstatálta, hogy ez egy súlyos allergiás reakció. Szaladtam az Epipenért, hívtam a mentőket” – fűzte hozzá.

Meghalt egy gyerek Újpesten

Az Epipen injekciókat azután kezdték el kiosztani az iskolákban, hogy tavaly januárban egy kisgyermek egy születésnapi tortától meghalt egy újpesti iskolában, mert mogyoróallergiás volt. Minden iskolában szeptembertől a KLIK két csomag EpiPent juttatott el az oktatási intézményekbe.

Az óvódákban is elérhető

A szentendrei önkormányzat néhány nappal ezelőtt közölte, hogy minden gyermekintézménybe, vagyis a város óvodáinak biztosították az életmentő készítményt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: archív.