Jajveszekelve kiabált a Nemzeti Színház színésznője, miután lezuhant a díszletről. Az előadás egyik nézője közösségi oldalán írta le, hogyan mi is történt pontosan péntek este a Rómeó és Júlia előadásán.

Baleset a Nemzetiben

Amint arról mi is beszámoltunk, péntek este két színész súlyos baleset ért a Nemzeti Színházban. A Rómeó és Júlia című előadás közben zuhantak le a díszletről. A műsort azonnal megszakították, a helyszínre mentők érkeztek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megműtötték őket

Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó olyan komolyan megsérültek, hogy meg is kellett őket műteni. Felépülésük hónapokig is eltarthat. A kórházi kezelés után hosszú rehabilitációra lesz szükségük. Jelenleg a Semmelweis Egyetem Traumatológiai Osztályán kezelik őket.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Megszólalt a szemtanú

„Ez borzasztó! Imádkozom értük! Két kiskamasz unokahúgom ott volt az előadáson, azóta is hatása alatt vannak a szörnyű balesetnek. Amikor kiterelték őket, egyikük bent felejtette a telefonját, visszaszaladt, s akkor már négy mentő állt a színház előtt, a sebesültek vértócsában feküdtek” – írta közösségi oldalán Bódis Kriszta, rendező.

Jajgatott a színésznő

„Szász Júlia színésznő jajgatott: ‘nem akarok meghalni, élni akarok!’” – írta Bódis Kriszta. Információk szerint korábban többen is jelezték Vidnyánszky Attila főigazgatónak, és a Rómeó és Júlia rendezőjének , hogy a díszlet életveszélyes.

Kinek a felelőssége?

„A Nemzeti Színház szervezeti és működési szabályzata szerint a vezérigazgató a ‘felelősségi körében gondoskodik a művészeti munka tárgyi, személyi és szervezeti feltételeiről’, és felelősséggel tartozik az egyes munkaterületek felügyeletéért. A vizsgálatnak ki kell terjednie a felelősség kérdésére is, mivel emberélet került veszélybe” – áll a rendezőnő bejegyzésében.

Rómeó és Júlia című előadás a Nemezti Színházban

Forrás: nemzetiszinhaz.hu

Jobban vannak

A Semmelweis Egyetem hétfő délelőtt közölte: szerencsére már mindkét színművész jobban van. „Végtagsérülésekkel szállították pénteken a mentők a Semmelweis Egyetem Traumatológiai Klinikájára Szász Júliát és Horváth Lajos Ottót, akiket még aznap megműtöttek. A Nemzeti Színház színészei jobban vannak, állapotuk stabil, de még nem hagyhatták el a klinikát”.

Mit mond majd a színészegyesület?

A fenntartónak, Csák János kulturális és innovációs miniszternek is hivatalból vizsgálatot kell indítania. Kérdés az is, hogy a színészeknek volt-e baleset-biztosításuk, amely a munkahelyi balesetekre is kiterjed, illetve, hogy a Hegedűs D. Géza vezette MASZK Országos Színészegyesület, amely kamarai feladatokat is ellát, meg fog-e szólalni a színészek biztonságos munkavégzésének érdekében.

Elmaradnak a hétvégi előadások

A baleset miatt a november 11., szombatra meghirdetett Körhinta című előadás és a vasárnapi Woyzeck című produkció is elmaradt. Vidnyánszky Attila vezérigazgató a hétfőn rendkívüli társulati ülést tart a sokkos állapotban lévő társulatnak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: az előadáson készült fotó – Forrás: MTI/Sós Csaba