Péntek este tette közzé Facebook-oldalán a Nemzeti Színház a hírt, miszerint félbehagyni kényszerültek a Rómeó és Júlia előadását egy baleset miatt. Emiatt a szonbati műsor is változik

Egy másik előadás is elmarad

Péntek este, a balesetről tájékoztató bejegyzés után alig egy órával, jelezte a színház, hogy elmarad a november 11-én, szombaton esedékes Körhinta előadás. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Azonos szereposztás

A bejegyzésben betegségre hivatkoztak és biztosították a nézőket, hogy van lehetőségük jegyeik visszaváltására, vagy elcserélhetik azokat egy másik előadásra. A Körhinta szombati előadása valószínűleg a pénteki baleset miatt marad el, és mivel a két előadásban két szereplő azonos, ezek alapján Berettyán Nándorral vagy Szász Júliával történhetett valami.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Őt érhette baleset

Szász Júlia azonban játszik a vasárnapi Woyzeck című előadásban is, és arról nem írták, hogy elmaradna, ezért inkább Berettyán Nándor lehet az, aki balesetet szenvedett. A Nemzeti Színház egyelőre nem reagált a megkeresésekre.

Visszatér Eszenyi Enikő

Idén februárban baleset érte Eszenyi Enikőt. A Csodálatos vagy, Júlia című előadás próbáján történt az eset, a premier előtt 3 nappal. A darabot Szikora János rendezte és a főszerepet Eszenyi Enikő játszotta. A színésznőnek ez lett volna az első bemutatója Budapesten a Vígszínházban kitört botrány óta. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megcsúszott a színpadon

„A Játékszín mai fotóspróbája félbeszakadt, mert a Csodálatos vagy, Júlia!f őszereplője, Eszenyi Enikő, jelenet közben elcsúszott és e pillanatban úgy tűnik, eltört a csuklója. Orvosi ellátása után visszatér a színházba és a próba folytatódik” – közölte a baleset után az intézmény.

Elmaradt a premier

A színpadon éppen egy nyaralós jelenetet próbáltak, ahol Eszenyi Enikő egy teniszütőt lóbált, majd véletlenül elesett, éppen a csuklójára. A fotósok először azt hitték, hogy ez a jelenet része, majd Eszenyi Enikő párszor elmondta, hogy „eltört a kezem”, majd jelezte, hogy „álljunk le”. Ekkor vált világossá, hogy ami a színpadon zajlik, az nem az előadás része. A függönyt leengedték.

Eltört a keze

A színésznőhöz mentőt hívtak, akik kórházba szállították. Eszenyi Enikő kezét végül meg kellett műteni, sokáig lábadozott a baleset után.

Baleset az Operettben

2021 nyarán az Operettszínház egyik előadásának főpróbáján történt baleset.  Akkor egy, a forgószínpadról ledőlő díszletelem megsebesítette a balettkar két táncosát. Egyikük könnyebb, másikuk súlyosabb sérülést szenvedett.

Kiemelt kép: Rómeó és Júlia előadása – Forrás: nemzetiszinhaz.hu