Tovább folytatódik az Istenes-lavina. Vasárnap csapott össze az RTL Sztárbox ringjében Istenes Bence és Rácz Jenő, ám az indulatok azóta sem csillapodnak. A sztárséf megnyerte a mérkőzést, sokan viszont úgy gondolják, hogy ez nem igazságos eredmény.

Itt tart az ügy

Ahogy írtunk róla, Rácz Jenő és Istenes Bence boxmeccse nemcsak az elődöntő során, de azt megelőzően és után is hatalmas port kavart a követőik között. Korábban Kovács Kokó István is elmondta, hpogy Rácz Jenő irányította a mérkőzést, de a Sztárbox egyik pontozóbírója is elárulta, hogy hogyan is pontoznak, illetve miért került ki a küzdelemből a sztárséf győztesen.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Sportszerűtlen volt

Most megszólalt Szili István, többszörös ökölvívóbajnok, aki a barátja Istenes Bencének, sőt, a felkészülés során többször is edzettek együtt. Szerinte a műsorvezető káromkodása valóban sportszerűtlen volt, ő sem ért egyet a meccs végkimenetelével.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Érdekes pontozás

„Bence végig magabiztos volt, és szerintem nem kapott ki. Ha kevéssel is, de megnyerte! – jelentette ki Szili. – Nem akarom azt mondani, hogy elcsalták a meccset, noha az én pályafutásom alatt – sajnos – volt ilyen is. Mindenesetre érdekes a pontozás eredménye, ugyanis neki tisztább találatai voltak, illetve a menetek utolsó szakaszai is az övé voltak” – mondta a Storynak.

Szidják egymást a boxolók a ringben

Szerda reggel a Retro Rádió Bochkor című reggeli műsorában a vasárnapi RTL-es Sztárbox volt a téma. Telefonon kapcsolták Kovács “Koko” Istvánt, aki a műsor szakmai supervisora, vagyis szakmai felügyelője. Arról érdeklődtek nála, hogy mennyire szabályos, ha szidják egymást a boxolók meccs közben a ringben – hiszen Bence azt állítja, hogy ez történt.

Ordenáré mondatok

A történet előzménye, hogy a vasárnapi mérkőzés után Istenes Bence nem akart kezet fogni Rácz Jenővel, mert  – mint mondta – Jenő ordenáré dolgokat üvöltött neki a mérkőzés közben. “Az egész meccset végigszidta. Szóltam is a bírónak, hogy folyamatosan beszól, ami szabálytalan – mondta Istenes Bence.

A bíró bármit megtehet és azt el kell fogadni

Bence a pontozóbírók elfogultságát finoman meglebegtette több interjúban. Kokó, a Sztárbox supervisora elmondta, hogy ő nem azt nézte, ki a jobb, hanem, hogy minden rendben legyen. Kokó azt is elmondta, hogy többször szinte teljesen megállította Bence a meccset, mert odaszólt a bírónak. “Ezt nem is értettem. Értettem persze, hiszen amatőrök és nem tudja, hogy ez nem sportszerű. Ebben a sportban a vezetőbíró bármit megtehet és azt maximálisan tiszteletben kell tartani.” – fogalmazott Koko.

Jenő elismerte, hogy odaszólt Bencének

“Óriási volt a hangzavar, a bíró azt mondta, hogy látta, hogy van beszélgetés a ringben, de nem hallotta annak lényegét. Most már tudjuk, hogy odaszóltak egymásnak, ezt Jenő el is ismerte később. De ha így is van, nagyon kikészültnek kell lenni ahhoz, hogy néhány beszólás miatt valaki elveszítsen egy meccset” – szögezte le Kokó.

Istenes Bence lelkileg kikészült

A Sztárbox supervisora azt is elmondta, hogy Rácz Jenő profin felépítette a médiaelőnyét azzal, hogy okosabban kezelte az Istenessel kialakult konfliktusát. Kokó szerint Bence lelkileg és idegileg kikészülve ment be a ringbe. A meccset megelőző médiaháborúból Jenő sokkal jobban jött ki.

Szubjektív sport

Kokó azt is elmondta, hogy a pontozóbírók közül mindegyik adott egy-egy menetet Bencének is, de összeségében Jenőt látták egy picivel jobbnak. “Ez egy szubjektív sport, ahol még az is számít, hol ül egy pontozóbíró, mert egy ütés néha jobbnak látszik a ring egyik oldaláról, mint a másikról.” – magyarázta Kokó.

Forró hangulat az öltözőben

Kokó azt is elmondta, hogy mindkettő versenyzővel beszélt. “Mindig bemegyek mindenkihez az öltözőbe. Gratulálok és megköszönöm nekik, amit az ökölvívásért tettek”. Amikor Bencéhez bementem, forró volt a hangulat és meg kellett védenem a bíróimat.” – mesélte Kokó. “Értsék már meg, hogy ez egy szoros meccs volt. Két kiváló ökölvívó találkozott a ringben.” – tette hozzá a legendás boxoló.

Bence szerint ő volt a jobb

A műsort hallgatva váratlanul Istenes Bence is bejelentkezett Bochkorék reggeli műsorába. Telefonon elmondta, hogy nem nyilatkozott eddig a meccsről és a bírókról. Már az ügyvédjével is konzultált arról, mit tehetne, hogy ne tüntessék fel hazugságok miatt ilyen negatív színben. “Nem értek egyet a pontozással, mert szerintem a bíróknak felém kellett volna dönteniük. Külföldi szakértők is azt mondták, hogy én voltam jobb, de nem akarom megváltoztatni a meccs eredményét, csak zavar, hogy hazudnak rólam” – mondta Bence.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: részlet a műsorból