56 éves korában, hosszú betegség után elhunyt a Jászai Mari-díjas színművész, Bajomi Nagy György. Az Örkény Színház társulati tagja korábban Szombathelyen játszott, a Weöres Sándor Színháznak szinte alapító tagja volt, Jordán Tamás pedig nagy tehetségként emlékszik rá.

Szentestől az Örkényig

Bajomi Nagy György Szentesen született 1966-ban és 1992-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. 1992–1994 között a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház, 1994–2004 között a Pécsi Nemzeti Színház tagja volt. 2004 és 2009 között szabadúszóként többször játszott a Nemzeti Színházban. 2009 és 2020 között a szombathelyi Weöres Sándor Színház tagja volt, 2020-tól pedig az Örkény Színházban láthatta a publikum. A művész hosszan tartó betegsége után 2023. november 28-án hunyt el. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megmaradt a barátság

A szombathelyi színház egykori igazgatója, Jordán Tamás 11 évig dolgozott együtt a kollégák és nézők körében is közkedvelt színésszel, így a halálhíre mélyen érintette. Bár a szoros munkakapcsolatuknak 2020-ban vége lett, a barátságuk megmaradt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Hihetetlen nagy veszteség

„Gyakran beszéltem vele, hihetetlen nagy veszteség, hogy ő elment. Sokoldalú színész és remek humorú ember volt. Neki kivétel nélkül mindenki a barátja volt. Miután Szombathelyről átment az Örkény Színházba, már nemigen tudott játszani, hamar jött a betegsége, így csak kisebb szerepei voltak” – emlékezett vissza Jordán.

Tűrte a szenvedéseket

„Hihetetlen fegyelemmel tűrte a szenvedéseket. Gyuri a haláláig szentül meg volt róla győződve, hogy legyőzi a rákot. Az egészet egy átmeneti időszaknak fogta fel, és a kemoterápiás kezeléseket is derűvel és optimizmussal viselte” – tette hozzá a Kossuth-díjas színművész a Blikknek.

Trokán Péter mindig segített

Az ismert színész, Trokán Péter egyike volt azoknak, aki megpróbálták átsegíteni a nehézségeken a mindig vidám színészt. Ennek ellenére egy pillanatig sem számított arra, hogy elveszítheti a barátját.

Könnyedén beszélt a betegségről

„Nehéz ezt szavakba önteni. Volt, hogy fél napig nem vette fel a telefont, olyankor tudtam, hogy kezelést kapott. A kemoterápia leverte a lábáról, de nem akart róla tudomást venni, hogy a betegség győzhet, mindig könnyeden beszélt róla, amikor visszahívott. Az utolsó üzenetét egy kolléganőnknek, Petrának címezte, amelyben az állt, hogy „jó éjt”. Sosem mondott ilyet! A telefonja is kikapcsolt közben, akkor már imádkoztunk. És másfél nappal később jött a hír” – mondta a lapnak Trokán Péter.

Követte az orvosok utasításait

„Minden stációt végigcsináltam vele, pontosan tudtam, hogy nincs sok remény. Amikor diagnosztizálták a daganatot, nekem mondta el először. Ő minden áttét ellenére komolyan gondolta, hogy meggyógyul. Fegyelmezetten követte az orvosok utasításait” – fűzte hozzá a színész.

Élete volt a színház

Bajomi Nagy György élete volt a színház. Pályatársai elárulták, hogy nem volt családja, nem volt szerelme és akkor élt igazán, amikor belépett a teátrum kapuján. „Zseniális színész volt, teljesen mindegy volt, milyen szerepet osztanak rá” – zárták az emlékezést. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Bajomi Nagy György. Fotó: Youtube