Busszal érkezett Budapestre az a férfi, akinek a gyomrában 30 darab kábítószerrel teli kapszula volt. Kórházba vitték, ahol az orvosok segítségével látták meg a kokaint.

Fülest kaptak

A magyar rendőrök nemzetközi információ alapján kezdték el vizsgálni az a nigériai férfit, aki egy Belgiumból induló busszal érkezett Budapestre. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az sem tudta, hogy honnan jött

Az intézkedés során a férfi a feltett kérdésekre zavaros és kitérő válaszokat adott, a megismételt kérdésekre a korábbiaktól eltérően felelt. Nem tudta egyértelműen megmondani, hogy honnan indult, illetve milyen célból érkezett Magyarországra.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Gyanús volt, hogy nem akar inni

A felajánlott üdítőből nem fogyasztott, amely tovább erősítette azt a gyanút, hogy a testében kábítószert csempészhetett Magyarország területére.

Irány a kórház

A férfit Semmelweis Egyetem CT Diagnosztikai Részlegébe szállították, ahol a CT vizsgálat során megállapították, hogy a hasüregében 30 db kapszula formájú idegen test található.

“Szedtek ki”

A Péterfy Kórház Klinikai Toxikológiáján a testéből 30 darab, összesen bruttó 330 gramm fehér színű anyagot – az elsődleges szakértői vélemény szerint kokaint – tartalmazó kapszulát szedtek ki, majd foglaltak le.

A röntgenkép

A rendőrség felvétele

300 adag

A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke több mint 8 millió forint. A rendőrök ezzel az akcióval több mint 300 adag kokain piacra kerülését akadályozták meg.

A rendőrségen marad

A nigériai férfivel szemben a büntetőeljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. Kerületi Rendőrkapitányság kábítószer birtoklásának bűntette miatt folytatja.

Címlapfotó: a rendőrség felvétele.