A környezetvédők és a helyi lakosok tiltakozásai ellenére a magyar kormány folytatja a kínai befektetők által Magyarországra települő akkumulátorgyárak létesítését. A BYD kínai elektromosautó-gyártó tízmilliárd forintos beruházással akkumulátor-összeszerelő üzemet létesít Fóton, amely első körben száz új munkahelyet jelent.

Nem gyártják, csak összeszerelik

A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető arról számolt be, hogy a vállalat tovább növeli magyarországi jelenlétét azzal, hogy Fóton épít üzemet, ahol nem gyártják, hanem csupán összeszerelik majd az elektromos akkumulátorokat. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Száz új munkahely

A körülbelül tízmilliárd forint értékű, hamarosan elkészülő beruházás első körben száz új munkahelyet fog teremteni, a kormány ehhez nagyjából egymilliárd forintos támogatást biztosított. – írta az ATV.hu

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Magyarország gazdasági szerepe nő

„Ez a beruházás növeli Magyarország szerepét az európai elektromos autóipari átállásban, megerősíti azt a vezető szerepet, amelyet Magyarország ebben a gazdasági folyamatban betölt, hozzájárul ahhoz, hogy a magyar munkahelyek biztonságban legyenek, s ahhoz, hogy a jövendő legfontosabb iparágában Magyarország újabb kapacitásokat tudjon magához vonzani” – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán.

A kínai cég a világ legnagyobb elektromosautó-gyártója

Szijjártó Péter aláhúzta, hogy a BYD ma a világ legnagyobb elektromosautó-gyártója, míg az elektromos akkumulátorok terén a második legnagyobb szereplő, továbbá a távközlésben, a telekommunikációban és az informatikában is a globális élvonalban van – közölte az MTI.

Kína abszolút piacvezető elektromos buszokban

Kiemelte, hogy hazánkban a kormány támogatásával az önkormányzatok folyamatosan cserélik le régi környezetszennyező buszaikat elektromosra, és az ilyen, újonnan forgalomba állított járművek mintegy 42 százalékát a BYD adja.

Az elektromos autóké a jövőbeli

A miniszter arra is kitért, hogy az elektromos autóipar határozza meg a világgazdaság következő éveit és évtizedeit. Ezt az átállást visszafordíthatatlan folyamatnak nevezte, amelynek nyomán gyakorlatilag teljesen új iparág jön létre.

Pest megyében azért annyira nem boldogok

Mi is írtunk arról, hogy a Pest megyei katasztrófavédelem a helyi lakosság tiltakozása ellenére kiadta a gödi Samsung akkumulátorgyár bővítéseire az engedélyeket.

Félnek a helyiek

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy a gödi akkumulátorgyár veszélyeitől rettegnek a helyi lakosok, hiszen baj esetén a vegyi üzem akár katasztrófát is okozhat.

Többen lettek rosszul

Június elején rengetegen lettek rosszul az éppen épülő iváncsai akkumulátorgyárban. Információk szerint ismeretlen anyag kerülhetett a levegőbe, a dolgozók ennek belégzésétől lettek rosszul.

Ismeretlen anyag

A Szabad Európa úgy tudja mindez az akkumulátorgyár Elektród nevű részlegében történt, úgy tudni valamilyen ismeretlen anyag jutott a levegőbe, a dolgozók ezt lélegezték be, majd lettek rosszul. Többtucatnyian érintettek, a legtöbbeknél hányás és hasmenés jelentkezett, de volt, aki kiütéses lett. – írta meg akkor a Budapestkörnyéke.hu is.

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: Market Építő Zrt.